Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Εκβιασμοί και παζάρια σε κοινή θέα – Η Ελλάδα ζει ημέρες ντροπής

334

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ημερών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού μιλώντας για πολιτική συναλλαγή που γίνεται σε κοινή θέα.

«Μια εθνική υποχώρηση συντελείται στα ερείπια των κανόνων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας αυτά τα οποία βιώσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελούν έκφραση μιας πρωτοφανούς πολιτικής θεσμικής αυθαιρεσίας. Η ελληνική Δημοκρατία ζει στιγμές πολιτική συναλλαγής και μάλιστα σε κοινή θέα. Μπροστά στα μάτια μας είδαμε και εξακολουθούμε να βλέπουμε εκβιασμούς. Κάθε μέρα νομίζουμε ότι δεν πάει πιο κάτω και μας διαψεύδουν. Όλοι πια έχουν αντιληφθεί τα παζάρια που έχουν γίνει. Συνειδήσεις ανταλλακτικά με χαρτοφυλάκια και πόστα για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.»

«Η Ελλάδα ζει μέρες ντροπής. Έχουμε επίσης «ανεξάρτητους», υποτίθεται, βουλευτές – που όμως εκχωρούν προκαταβολικά την ψήφο τους σε ένα συγκεκριμένο κόμμα. Και το αύριο της χώρας κινδυνεύει, δυστυχώς, να καθορίζεται από έξι κομπάρσους, που δέχτηκαν να έχουν ρόλο στην τελευταία πράξη του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η απαξίωση ευνοεί τα άκρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η απαξίωση της πολιτικής που ζούμε τις τελευταίες μέρες ευνοεί τα άκρα.

«Αυτή η κοινοβουλευτική παρακμή ενισχύει τελικά τους εχθρούς της Δημοκρατίας.Όλους αυτούς που απαξιώνουν συνολικά την πολιτική. Που σπέρνουν την απογοήτευση. Που επενδύουν σε ακρότητες και σε ανυπόστατες θεωρίες.Όπως και εσείς εξάλλου κάνατε στο παρελθόν.Η δική σας πολιτική είναι που τους εκθρέφει. Η δική σας πολιτική είναι που ρίχνει νερό στο μύλο των ακραίων εχθρών της Δημοκρατίας» τόνισε.

Εκλογές τώρα, θα φέρουν κάθαρση

Κατά τον κ. Μητσοτάκη «αυτός είναι και ο λόγος που η χώρα πρέπει να πάει άμεσα στις κάλπες. Οι εκλογές θα φέρουν την πολιτική κάθαρση που χρειάζεται η Ελλάδα».

Οπως είπε «η σημερινή σύνθεση της Βουλής βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία. Η αριθμητική που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση με συναλλαγές και εκβιασμούς, είναι μετέωρη» και επεσήμανε ότι «οι πλειοψηφίες που προκύπτουν με εκβιασμούς και με παζάρια είναι πλαστές».

«Τα μονότονα ψέματα του κ. Τσίπρα δεν ακούγονται, πια, από κανέναν. Οι ελιγμοί του θυμίζουν, πλέον, τελευταίους σπασμούς μιας εξουσίας σε αποδρομή» σημείωσε και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες έχουν τη δική τους φωνή και θα στείλουν το δικό τους μήνυμα. Φύγετε, φύγετε μαζί με τα μνημόνια φύγετε μαζί με την αποτυχία σας και αφήστε τους Έλληνες να ανασάνουν και να πάρουν τις τύχες του τόπου τους στα χέρια τους».

«Ο τραγέλαφος τελειώνει με μελόδραμα»

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τον ιδιότυπο διάλογο Καμμένου Τσίπρα στη Βουλή κάνοντας λόγο για μελόδραμα

«Για αυτά που είδαμε σήμερα τι να πω ένας τετραετής τραγέλαφος τελειώνει με ένα μελόδραμα. Το ύστατο στάδιο της πολιτικής απαξίωσης είναι η γελοιοποίηση και νομίζω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Οι πολίτες που παρακολούθησαν το διάλογο Καμμένου Τσίπρα έβγαλαν τα συμπεράσματά τους δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτα περισσότερο εγώ».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.