Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για μείωση της ανεργίας κατά 7% σε μια τριετία

139

Επίθεση στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, από την έξοδο στις αγορές μέχρι τον ανασχηματισμό, την τραγωδία στο Μάτι αλλά και την ανεργία και τις προοπτικές των νέων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στο θερινό σχολείο της ΟΝΝΕΔ στο Λουτράκι.

Απευθυνόμενος στο νεανικό ακροατήριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι «ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της ΝΔ οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας».

Δεσμεύτηκε επίσης για «πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία».

Και προανήγγειλε πως, αν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα καταργηθεί ο υπο-κατώταθος μισθός «της ντροπής». «Οι απολαβές των νέων θα είναι οι ίδιες με όλων των εργαζομένων. Και η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα» είπε.

Παιδεία

Αναφερόμενος σε ζητήματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για κατάργηση των νόμων Φίλη και Γαβρόγλου, επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, δημιουργία πρότυπων – πειραματικών σχολείων, αλλά και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, με προτεραιότητα όμως στη δημόσια επένδυση

Μεταμνημονιακή εποχή

«Υποτίθεται ότι το Μνημόνιο έληξε» είπε ο κ. Μητσοτάκης, «όμως το μόνο που τελείωσε είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

«Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, αφού το επιτόκιο των ομολόγων της είναι στο 4,4%, όταν της Πορτογαλίας είναι γύρω στο 1,9%» επισήμανε.

«Και ενώ η οικονομία δεν έχει ανάσα, οι Έλληνες περιμένουν και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αυξημένο ΕΝΦΙΑ στις πιο λαϊκές συνοικίες και πρόσθετους φόρους και εισφορές.

»Όλα αυτά, υπό αυστηρή επιτήρηση και με δεσμεύσεις λιτότητας που έχουν υπογραφεί έως το 2060.

»Παρόλα αυτά, κάποιοι, αυτοί που έχουν ακόμη την εξουσία, συνεχίζουν και σήμερα το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά: να λένε ψέματα.  Ψέματα που προσβάλλουν ακόμη και την ελληνική μυθολογία, όπως φάνηκε και στην παράσταση του πρωθυπουργού στην Ιθάκη. Όμως, οι λωτοφάγοι δεν μένουν πια εδώ»

«Θα λογοδοτήσουν»

Συνεχίζοντας την αναφορά τους στην οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θα λογοδοτήσει» για το κόστος της διακυβέρνησής της.

«Τα 100 και βάλε δις που μας στοίχισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα πληρώνουμε. Για το λογαριασμό αυτό σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν με εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού» δήλωσε.

Για το Σκοπιανό

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η ΝΔ, ως επόμενη κυβέρνηση, δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της ΝΔ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μεθόδευσε κρυφά» τη συμφωνία ερήμην του λαού και των κομμάτων, παραχωρώντας στην ΠΓΔΜ «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα».

«Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι εθνικά επικίνδυνες και παράγουν αμέσως αρνητικά τετελεσμένα. Ήδη, εκατοντάδες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα πιστοποίησης και ανταγωνισμού» δήλωσε.

»Ενώ ο ίδιος ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος που διαψεύδει τον κ. Κοτζιά. Και ο κ. Δημητρόφ τούς το λέει, πια, καταπρόσωπο: ‘Είμαι Μακεδόνας και μιλώ τη μακεδονική γλώσσα’. Τον ακούν χωρίς να απαντούν, σκύβοντας ένοχα ή απλώς αδιάφορα το κεφάλι».

Για τον ανασχηματισμό

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ανανέωση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αντιπερισπασμό».

«Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή και με 53 πρόσωπα, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβούλιου.

»Είπε, λέει, να ‘διευρυνθεί’, αλλά έψαξε στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά. Κι έψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό» δήλωσε.

Για την τραγωδία στο Μάτι

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του στην μεγάλη πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

«Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί είπε.

«Ενενήντα οκτώ ψυχές και χιλιάδες περιουσίες χάθηκαν στο Μάτι αφού ένα πλήρως αποδιοργανωμένο κι εντελώς διαλυμένο κομματικό κράτος, στάθηκε ανίκανο να μας προστατέψει».

«Οι ‘εμπρηστές’ του κ. Τόσκα ουδέποτε υπήρξαν, τα στοιχεία από δορυφόρο του κ. Παππά αποδείχτηκαν πλαστά και ο μηχανισμός της κυρίας Δούρου ήταν ανύπαρκτος, όπως δεν υπήρξε ποτέ και κανένας συντονισμός των ενστόλων.

»Ολα αυτά, ενώ ο κ. Πολάκης σιωπούσε παρότι από τις 9 το βράδυ τού ζητούσαν σάκους νεκρών.

»Τρεις ολόκληρες ώρες αργότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε τηλεοπτικό σόου, επικεφαλής συσκέψεως όπου δεν έβρισκε κανένα λάθος και ρωτούσε αμέριμνος «πότε θα πετάξουν αύριο τα αεροπλάνα».

»Μόνο που καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πραγματικότητα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να κλείσει την αναφορά στο θέμα λέγοντας: «Το  Μάτι έγινε η φωτογραφία τους: Ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός».

Τα σχόλια είναι κλειστά.