Ειδησεογραφικό site

Μήνυση στη ΜΚΟ που “μίλησε” για «ελληνικό τμήμα» της Λέσβου

A boy is seen at the entrance of a temporary shelter at a camp for refugees and migrants next to the Moria camp on the island of Lesbos, Greece, February 6, 2020. REUTERS/Elias Marcou
55

Σε ανάρτησή της πριν από μερικές μέρες, η ΜΚΟ MORIA CORONA AWARENESS TEAM, είχε κάνει λόγο για «ελληνικό τμήμα» της Λέσβου, εξαιρώντας απ’ αυτό τη Μόρια. Μετά τις αντιδράσεις, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία, την οποία αναφέρει πως «σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια. Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, καταθέτουμε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία».

Τι λέει η ΜΚΟ για την επίμαχη ανάρτηση
Διευκρινήσεις για την ανάρτηση με την αναφορά σε «…Ελληνικό τμήμα της Λέσβου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, έδωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 το μέλος της ΜΚΟ «MORIA CORONA AWARENESS TEAM», Ντι Μοχάμεντ Αλί Ζαντάχ.

Όπως είπε, η οργάνωση αποτελείται από μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν μέσα στη δομή της Μόριας. Στόχος τους, είπε, δεν ήταν να δημιουργήσουν θέμα με την αναφορά σε «…ελληνικό τμήμα της Λέσβου», αλλά να καταδείξουν τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και τη Μόρια, όπου οι συνθήκες είναι πολύ κακές. «Κανένας δεν θέλει να μείνει εδώ (στη Μόρια) ούτε για μία μέρα, είναι πολύ επικίνδυνο μέρος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το άρθρο με την επίμαχη αναφορά, γράφτηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της οργάνωσης και θα δούμε αν θα χρειαστεί να το αλλάξουμε ή να πούμε σε όλους τι εννοούσαμε. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαμε τον «διαχωρισμό» του νησιού».

Σύμφωνα με το μέλος της οργάνωσης, που είναι και ο ίδιος μετανάστης, ο οποίος ζει στη Μόρια με την οικογένειά του και κατάγεται από το Αφγανιστάν, δεν έχουν χρηματοδότηση από καμία πηγή, αλλά έχουν βοήθεια σε αναγκαία υλικά από άλλη οργάνωση, την ελληνική Stand By Me. Σύμφωνα με τον ίδιο, η «MORIA CORONA AWARENESS TEAM» δραστηριοποιείται στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Τα σχόλια είναι κλειστά.