Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα Πιτσιλή στους ξένους επενδυτές: «Η ΑΑΔΕ πληρώνει τα χρέη της στους ιδιώτες»

151

Μιλώντας στο 20ο Συνέδριο Invest In Greece που διεξάγεται στην Νέα Υόρκη αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Εφορίας μέσω εξάπλωσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και μείωσης της γραφειοκρατίας

Την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών ζήτησε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κύριος Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 20ο Συνέδριο Invest In Greece που διεξάγεται στην Νέα Υόρκη.

Όπως τόνισε, «έχω την ευκαιρία να επανεβεβαιώσω ενώπιον ενός κοινού που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα την δέσμευσή μας να εγκαθιρδύσουμε μια Φορολογική Διοίκηση που θα αξίζει την εμπιστοσύνη των φορολουμένων της».

Και για τον λόγο αυτό τόνισε ότι η ΑΑΔΕ (σσ: αλλά μόνον αυτή από όλο το Δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το ΓΛΚ) πληρώνει τα χρέη τους στους ιδιώτες. Όπως ανέφερε ο κύριος Πιτσιλής «καθήκον μας δεν είναι μόνον να ελέγξουμε τους φορολογουμένους αλλά και να τους επιστρέφουμε στην ώρα τους τους φόρους που τους οφείλονται, γιατί έχει μεγάλη σημασία για τις εξαγωγικές εταιρίες και για όσους περιμένουν επιστροφές ΦΠΑ». Και ανέφερε ότι από τα 3,285 δισ. ευρώ το 2015, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων έχουν μειωθεί σε λιγότερο από 1 δισ. ευρώ (σσ: μόλις 600 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΓΛΚ) και μάλιστα μόλις το 20% εξ αυτών δεν έχει ξεκινήσει επεξεργασία επιστροφής τους (σσ: δηλαδή για το 80% βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη).

Ο κύριος Πιτσιλής τόνισε πως η ΑΑΔΕ αποτελεί πλέον μια οργανωτικά και λειτουργικά Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων, που κατάφερε να αυξήσει τις εισπράξεις φορολογικών εσόδων για 2η συνεχή χρονιά και επίσης, να καταγράψει νέο ρεκόρ στην συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αναφέρθηκε επίσης στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Εφορίας μέσω εξάπλωσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και μείωσης της γραφειοκρατίας και του κόστους («Blueprint reform») καθώς ήδη μπαίνουν οι βάσεις για την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τήρηση των βιβλίων, που θα αντικαταστήσουν το χαρτί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.