Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα Καμμένου προς Σκόπια: Να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

200

«Οι γείτονες θα πρέπει να καταλάβουν ότι, όσο προκαλούν, όσο προχωρούν σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις, η πόρτα της Ελλάδος θα είναι κλειστή και η πόρτα της Ελλάδος είναι η πόρτα της Ευρώπης και της Δύσης» είπε με νόημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας 

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε τα συνοριακά φυλάκια Νίκης, Λαιμού, Κρυσταλλοπηγής, Γράμμου και Διποταμιάς.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου.

Κατά την επίσκεψή του στο φυλάκιο Νίκης, ο υπουργός δήλωσε: «Σήμερα, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ξεκινήσαμε μία περιοδεία, η οποία θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα, σε όλα τα φυλάκια της παραμεθορίου. Ξεκινήσαμε από εδώ, από το ιστορικό φυλάκιο «Νίκη», όπου στρατεύσιμοι, μόνιμο προσωπικό και εθνοφύλακες, μαζί με τις τοπικές αρχές, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές».

«Είμαστε περήφανοι για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατιώτες και τους εθνοφύλακες, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, παρότι πέρασαν δύσκολες προσωπικές περιπέτειες με την κρίση, έμειναν όρθιοι, με υψηλό ηθικό, αποφασιστικότητα, επαγγελματισμό και ενίσχυσαν τη γεωπολιτική θέση της χώρας» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος. «Χάρη σε αυτή την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας οδηγούμαστε στην έξοδο από την κρίση. Η Ελλάδα οδηγείται σε μια καινούρια ημέρα, όπου τα νέα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με ευημερία και να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κρίσης που αντιμετώπισαν οι δικές μας γενιές» συμπλήρωσε.

«Είμαστε εδώ στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα θέλει να ζήσει με ειρήνη και θα πρέπει οι γείτονες να καταλάβουν ότι συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα. Αλλά θα πρέπει παράλληλα να καταλάβουν ότι, όσο προκαλούν, όσο προχωρούν σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις, η πόρτα της Ελλάδος θα είναι κλειστή και η πόρτα της Ελλάδος είναι η πόρτα της Ευρώπης και της Δύσης. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία» κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.