Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα ΔΝΤ προς Ελλάδα: Άμεση ανάγκη να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

40

Την ανάγκη άμεσης έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων τόνισε, κατά τη σημερινή ενημέρωση στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ.

«Ενθαρρύνουμε τις Αρχές να εφαρμόσουν το μέτρο το συντομότερο δυνατό» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανάλογη επισήμανση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Η πλήρης εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι κρίσιμη, είναι μια μεταρρύθμιση-κλειδί» σχολίασε ο κ. Μάρεϊ, προσθέτοντας ότι, μαζί με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν το μεγάλο απόθεμα των μη εξυπηρετουμένων δανείων.

Προσέθεσε, δε, ότι οι τεχνικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη εξ αποστάσεως για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων («από τις βάσεις των θεσμών») και προανήγγειλε ότι οι επαφές με αυτοπρόσωπη παρουσία θα ξαναρχίσουν στο τέλος Νοεμβρίου.

Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένονται στην Αθήνα, κατά τις πληροφορίες του protothema.gr, στις 27 Νοεμβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του χρέους, ο κ. Μάρεϊ επανέλαβε τη θέση του Ταμείου ότι θα πρέπει να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση χρέους. «Χρειάζεται βιώσιμη λύση» τόνισε, παραπέμποντας στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών της.

Επιχειρώντας, τέλος, να απαντήσει στο ερώτημα αν η αναβάθμιση των F-16 θα επιβαρύνει δημοσιονομικά την Ελλάδα, έμεινε σε ένα γενικό σχόλιο που συνάδει με τη θέση του Ταμείου ότι δεν απαιτεί νέα μέτρα από την Ελλάδα (ο στόχος του για το 2018 είναι χαμηλότερος από αυτόν των Ευρωπαίων).

«Παρακολουθούμε τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδος. Δεν βλέπουμε κάποιο ρίσκο στους δημοσιονομικούς στόχους. Δεν θεωρούμε πως πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα» σημείωσε ο κ. Μάρεϊ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.