Ειδησεογραφικό site

Milo Yiannopoulos: Ακύρωσαν την έκδοση του βιβλίου του μετά τα σχόλιά του υπέρ της παιδεραστίας

121

Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί το τελευταίο 24ωρο για τον Milo Yiannopoulos, μετά από τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει το αγαπημένο παιδί της alt-right (ευφημισμός για την ακροδεξιά στις ΗΠΑ), να δικαιολογεί ή ακόμα και να υποστηρίζει -σε ορισμένες περιπτώσεις – την παιδεραστία.

Ο σάλος που προκλήθηκε μετά την αναπαραγωγή του επίμαχου κλιπ από την πλειοψηφία των ΜΜΕ οδήγησε σε… αλυσιδωτές αντιδράσεις που σίγουρα έκαναν το αλαζονικό χαμόγελο του Yiannopoulos – σήμα κατατεθέν του ακροδεξιού τρολ – να παγώσει στα χείλη του. Αρχικά, η πρόσκλησή του να μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο CPAC ανακλήθηκε άμεσα από την Αμερικανική Ένωση Συντηρητικών, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις εξηγήσεις τις οποίες επιχείρησε να δώσει στο Facebook.

«Βρήκαμε τη δήλωσή του ανεπαρκή. Είναι στο χέρι του να απαντήσει στα σκληρά ερωτήματα που έχουν προκύψει. Τον προτρέπουμε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τα ανησυχητικά σχόλιά του», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ένωσης, δίνοντας το «σύνθημα» για την αποκήρυξη του Milo και από άλλα σημαίνοντα πρόσωπα του ίδιου πολιτικού χώρου.

Το επόμενο «χτύπημα» θα προέκυπτε μετά από λίγες ώρες για τον Ελληνοβρετανό, με την ανακοίνωση της ακύρωσης του συμβολαίου του από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster. «Μετά από αρκετή σκέψη, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε την έκδοση της αυτοβιογραφίας του Milo Yiannopoulos με τίτλο Dangerous», έγραφε η λακωνική δήλωση της εκδοτικής, η οποία πιστεύεται ότι είχε καταβάλει το αστρονομικό ποσό των 250.000 δολαρίων στον αμφιλεγόμενο δημοσιογράφο ως προκαταβολή.

«Ακύρωσαν το συμβόλαιό μου», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Yiannopoulos, επιβεβαιώνοντας την είδηση. «Έχω περάσει και χειρότερα. Δεν θα αφήσω αυτήν την υπόθεση να με νικήσει», συμπλήρωσε ο συντάκτης του Breitbart με μια νότα μελοδραματισμού, παρότι στο παρελθόν έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη με αηδία στα… αδύναμα  άτομα που «κλαίγονται» για τα προβλήματά τους στο διαδίκτυο.

Πολλές είναι οι εικασίες για το ποιες ακόμα συνέπειες μπορούν να προκαλέσουν τα εξωφρενικά σχόλια του Yiannopoulos στην καριέρα του, με κάποια ΜΜΕ να κάνουν λόγο για πιθανή απομάκρυνσή του και από τον ιστότοπο Breitbart.

Όπως φαίνεται, ακόμα και ένας αντισημιτικός, σωβινιστικός και ρατσιστικός ιστότοπος, έχει τα όριά του… και ο Ελληνοβρετανός μόλις τα ξεπέρασε.

Ένα απόσπασμα από το επίμαχο βίντεο

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν τον σάλο

Το επίμαχο βίντεο εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, λίγες μόνο ώρες αφότου ανακοινώθηκε η παρουσία του Yiannopoulos στο φετινό συνέδριο CPAC.

Στο απόσπασμα από το podcast που έχει προκαλέσει τον σάλο, ο συντάκτης του Breitbart εξηγεί ότι ο ίδιος θεωρεί παιδεραστές μόνο τους ενήλικες που έλκονται σεξουαλικά από παιδιά που δεν έχουν φτάσει στην εφηβεία. Σύμφωνα με την άποψή του, οι έφηβοι ακόμα και κάτω των 16 ετών είναι απολύτως ικανοί να δώσουν τη συγκατάθεσή τους όσον αφορά στη σεξουαλική δραστηριότητα με μεγαλύτερους. Σύμφωνα με τη νομοθεσία των περισσότερων χωρών, τα άτομα κάτω των 16 ετών δεν θεωρούνται αρκετά ώριμα για να συναινέσουν στη σεξουαλική πράξη.

«Έχουμε φάει κόλλημα με τις υποθέσεις της σεξουαλικής κακοποίησης» αναφέρει ο Yiannopoulos στο βίντεο, συμπληρώνοντας ότι μερικοί έφηβοι είναι αρκετά ώριμοι για να αποφασίσουν εάν θα συναινέσουν ή όχι στην σεξουαλική πράξη. «Σε αυτήν την κατηγορία ατόμων συγκαταλέγομαι και εγώ», αναφέρει το διάσημο τρολ της alt-right, εξηγώντας ότι, στον κόσμο των ομοφυλοφίλων, αυτό είναι σίγουρα πιο συνηθισμένο. Κάποια στιγμή, ο Yiannopoulos αναφέρεται και πιο συγκεκριμένα στην πιθανότητα σχέσης ανάμεσα σε έναν 13χρονο και έναν 25χρονο ή 28χρονο, λέγοντας κυνικά ότι «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, με την πλήρη συναίνεση και των δύο πλευρών».

Η έννοια της ηλικίας συναίνεσης είναι τελείως «αυθαίρετη» και «καταπιεστική», εξηγεί το τρολ, λέγοντας ότι οι άνθρωποι είναι «περίπλοκα, σύνθετα όντα» και για αυτό δεν μπορούν να ισχύουν για όλους οι ίδιοι κανόνες. «Μερικές από τις σχέσεις μεταξύ νεαρών αγοριών και μεγαλύτερων ανδρών, βοηθούν αυτά τα νέα παιδιά να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι, τους παρέχουν ασφάλεια, αγάπη και σιγουριά τη στιγμή που δυσκολεύονται ακόμα και να μιλήσουν στους γονείς τους», συμπληρώνει ο Yiannopoulos.

Σε αυτό το σημείο, παρεμβαίνει ένας από τους συνομιλητές του για να προσθέσει, ελαφρώς σοκαρισμένος, «συγγνώμη, αλλά αυτό μου θυμίζει περιπτώσεις κακοποίησης αγοριών από ιερείς», για να λάβει την εξής… αδιανόητη απάντηση από τον Yiannopoulos: «Ξέρεις κάτι; Είμαι ευγνώμων στον πάτερ Μάικλ, γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχα μάθει να παίρνω τόσο καλή π**α».

Τα σχόλια είναι κλειστά.