Ειδησεογραφικό site

Μη χάσετε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου με το αποκαλυπτικό Καρφί

209


Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, η εφημερίδα «στο Καρφί» κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία, πολλές αποκλειστικότητες και μια μεγάλη προσφορά.

Τέσσερα συλλεκτικά βιβλία από τη χριστιανική βιβλιοθήκη για να επιλέξετε:

O Ναός της Αναστάσεως και ο Πανάγιος Τάφος
Το ιερότερο σημείο της Χριστιανοσύνης, το σημείο όπου η πίστη συναντά το θαύμα και τη συγκλονιστικότερη στιγμή της ιστορίας της ανθρωπότητας, είναι ο Ναός της Αναστάσεως στην ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ.
Ο ναός αυτός συμπεριλαμβάνει τον Γολγοθά και τον Πανάγιο Τάφο, δηλαδή το σημείο όπου ο Κύριος σταυρώθηκε, προκειμένου να λυτρώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά της αμαρτίας και του θανάτου και τον τάφο, το σημείο όπου το άχραντο σώμα ενταφιάστηκε κατά την Κάθοδo του Ιησού στον Αδη και εκεί όπου έλαβε χώρα το θαύμα της Ανάστασης.
Δέος, συγκίνηση, θλίψη, χαρά, ένα μωσαϊκό συναισθημάτων διακατέχουν τον προσκυνητή, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τον ιερότερο χώρο επί γης.
Κυρίως όμως η συναίσθηση της αμαρτωλότητας και η μετάνοια κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αφού η συγκλονισμένη ψυχή αποκτά συναίσθηση της ματαιότητας και της μικρότητας όλων μπροστά στην επί γης παρουσία του Θεού.
Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα άγια προσκυνήματα του Ναού της Αναστάσεως, αναλογιζομένοι πόσο περασμένοι είμαστε μπροστά στο μεγαλείο και πόσο ανυπολόγιστη είναι η αγάπη Εκείνου που θυσιάστηκε για εμάς.

Η συμμετοχή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας
Κέντρο της Θείας Λειτουργίας είναι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το μυστήριο που ενώνει τον άνθρωπο με το Θεό. Ο Ιησούς Χριστός, μας διαβεβαιώνει «ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐμοὶ μένει, κἀγὼ ἐν αὐτῷ» (Ιωάν. 6, 56).
Για την προσέλευση του χριστιανού στο Μυστήριο υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις. Πρέπει να υπάρξει προπαρασκευή, προετοιμασία του πιστού. Η προετοιμασία αυτή είναι η ενσυνείδητη αποδοχή της μεγάλης δωρεάς του Χριστού.
Ο πιστός πρέπει να αναγνωρίσει τη δωρεά και την αξία των τιμίων δώρων και να τα δεχθεί με τον τρόπο που τους αρμόζει, με μία κατάλληλη προετοιμασία.

Το Άγιο Πνεύμα

Το μεγαλύτερο δόγμα του Χριστιανισμού, η μεγαλύτερη αλήθεια της Πίστεως, είναι ο Θεός μας. Η έννοια του Θεού μας είναι τόσο παράδοξη, τόσο μυστηριώδης, ώστε τέτοια έννοια ήταν αδύνατο να έλθει στη διάνοια του ανθρώπου. Η έννοια του Θεού μας είναι αδιανόητη και ανεπινόητη. Ο ένας Θεός του Χριστιανισμού, ο αληθινός Θεός, δεν εννοείται ως ένα πρόσωπο, αλλά ως τρία πρόσωπα, ως τρεις ύψιστες προσωπικότητες. Ο τριαδικός Θεός, αυτό είναι το παράδοξο των παραδόξων, αυτό είναι το μυστήριο των μυστηρίων, που δεν ήταν δυνατό να έλθει στη διάνοια του ανθρώπου.

Αποσπάσματα από το μεγάλο Γεροντικό
«Αδελφοί, εγώ από τη στιγμή που άρχισα να ζω ησυχαστική ζωή, σταύρωσα όλο τον εαυτό μου απέναντι στα εξωτερικά πράγματα, έχοντας στον νου μου αυτό που είναι γραμμένο: Να σπάσουμε τους δεσμούς που μας συνδέουν μαζί τους και να ρίξουμε από πάνω μας τον ζυγό τους. Έτσι, έκανα ένα τείχος ανάμεσα στην ψυχή μου και στα σωματικά πράγματα και αναλογίσθηκα ότι, όπως αυτός που είναι μέσα από το τείχος δεν βλέπει αυτόν που στέκεται έξω, με τον ίδιο τρόπο και συ μη θελήσεις να βλέπεις τα πράγματα πού έχουν σχέση με τα έξω»

Στην τιμή των 2,9€

Τα σχόλια είναι κλειστά.