Ειδησεογραφικό site

Μετά τον οβελία, οι Αθηναίοι «εξόρμησαν» στον Φλοίσβο

26

Μπορεί η πειθαρχία των Ελλήνων στα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που ήταν ιδιαιτέρως αυστηρά την Κυριακή του Πάσχα, να ήταν ως επί το πλείστον υποδειγματική, ωστοόσο μετά το ψήσιμο του πατροπαράδοτου οβελία, δεν έλειψαν οι… παραφωνίες.

Έτσι, παρά τις αυστηρές συστάσεις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν και πάλι τον Φλοίσβο, προκειμένου να περπατήσουν, να κάνουν ποδήλατο ή να αθληθούν κοντά στη θάλασσα. Δυστυχώς, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, το έκαναν χωρίς να φορούν μάσκες, οι περισσότεροι, και δίχως να τηρούν την δέουσα απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων.

Ο ηλιόλουστος καιρός φαίνεται πως ενθάρρυνε αρκετούς να βρεθούν κοντά στη θάλασσα και να απολαύσουν την απογευματινή τους βόλτα. Άλλοι με ποδήλατα, άλλοι με τους σκύλους τους, περπάτησαν στον πεζόδρομο.

Μαζί με τις εικόνες γλεντιού στους δρόμους του Κορδελιού, του Πειραιά και της Λάρισας, μάλλον ήταν οι εξαιρέσεις, που επιβεβαίωσαν τον κανόνα: στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι Έλληνες το Πάσχα έμειναν σπίτι και απέφυγαν τις συναθροίσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.