Ειδησεογραφικό site

Μετά το διπλωματικό επεισόδιο… χαλαρή βόλτα με τάβλι και κουλούρι για Κοτζιά – Τσαβούσογλου

158

Μετά την… θύελλα η ηρεμία στις σχέσεις Κοτζιά-Τσαβούσογλου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας μετά το διπλωματικό επεισόδιο στα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη αποφάσισαν να περπατήσουν στην παραλία της Σμύρνης. Στην χαλαρή αυτή βόλτα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συνομίλησαν με πολίτες, έβγαλαν σέλφις, μοίρασαν χειραψίες και χαμόγελα.

Σε κάποιο από τα παραλιακά μαγαζιά της Σμύρνης προσέφεραν στους δύο υπουργούς ένα… κουλούρι το οποίο ευχαρίστως πήρε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το έκοψε με τα χέρια και το μοιράστηκε με τον Νίκο Κοτζιά. Λίγο παρακάτω συνάντησαν ένα ζευγάρι νεαρών που έπαιζαν… τάβλι και ο Νίκος Κοτζιάς έσπευσε να υποδείξει κινήσεις στους «αντιπάλους».

Σε ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν δίστασε, μπροστά στις κάμερες, να πειράξει ένα κοριτσάκι: Έβαλε το δάχτυλό του στο στόμα και έκανε… «πλοπ».

Δείτε το στιγμιότυπο στο 3:40 του βίντεο

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την χαλαρή βόλτα των δύο υπουργών Εξωτερικών στην παραλία της Σμύρνης.

Μια παρτίδα τάβλι συγκινεί Ελληνες και Τούρκους Μια παρτίδα τάβλι συγκινεί Ελληνες και Τούρκους Ενα κουλούρι επίσης συγκινεί και τους δύο υπουργούς Εξωτερικών Ενα κουλούρι επίσης συγκινεί και τους δύο υπουργούς Εξωτερικών

Βόλτα στην παραλία της Σμύρνης των δύο ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΒόλτα στην παραλία της Σμύρνης των δύο ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΟι Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνομιλούν με τον κόσμο στη Σμύρνη -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΟι Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνομιλούν με τον κόσμο στη Σμύρνη -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΧαμόγελα και φωτογραφίες από πολίτες-Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΧαμόγελα και φωτογραφίες από πολίτες-Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΘερμές χειραψίες με Τούρκους πολίτες αντήλλαξε ο Ν. Κοτζιάς - -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΘερμές χειραψίες με Τούρκους πολίτες αντήλλαξε ο Ν. Κοτζιάς – -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΟι δύο υπουργοί Εξωτερικών δείχνουν να το διασκεδάζουν -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΟι δύο υπουργοί Εξωτερικών δείχνουν να το διασκεδάζουν -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΟ Ν. Κοτζιάς χαϊδεύει τρυφερά ένα μωράκι υπό το βλέμμα του Τσαβούσογλου -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΟ Ν. Κοτζιάς χαϊδεύει τρυφερά ένα μωράκι υπό το βλέμμα του Τσαβούσογλου -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΧαμογελαστοί Κοτζιάς-Τσαβούσογλου έπιασαν κουβέντα με γονείς και παιδιά -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΧαμογελαστοί Κοτζιάς-Τσαβούσογλου έπιασαν κουβέντα με γονείς και παιδιά -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΟ Ν. Κοτζιάς ποζάρει αγκαλιά με ένα παιδάκι στη Σμύρνη -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΟ Ν. Κοτζιάς ποζάρει αγκαλιά με ένα παιδάκι στη Σμύρνη -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΚαι σέλφις πολιτών με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΚαι σέλφις πολιτών με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΝΔ σε Κοτζιά: Αποδέχθηκε το ΥΠΕΞ διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία;

Συγκεκριμένα ερωτήματα απευθύνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Σμύρνη.

«Πριν από τρεις ημέρες ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, κ. Τσαβούσογλου, ζήτησε διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς όρους και έναρξη υψηλόβαθμων επισκέψεων μεταξύ των δύο χωρών, επαναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως τις πάγιες θέσεις της Άγκυρας σε όλο το εύρος των αξιώσεών της. Στα όσα προκλητικά είπε, καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά του ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών, παρά μόνον η αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης.

Σήμερα, ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, ανταποκρινόμενος στο αίτημα Τσαβούσογλου έσπευσε να μεταβεί στη Σμύρνη για να συναντήσει τον ομόλογό του, ο οποίος συνέχισε τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει:

«Προκύπτουν συνεπώς δύο θεμελιώδη ερωτήματα:

1. Έχει αποδεχθεί η ελληνική πλευρά την έναρξη διαλόγου χωρίς όρους; Έχει παραιτηθεί, δηλαδή, από την πάγια ελληνική θέση ότι το διεθνές δίκαιο αποτελεί βάση οποιαδήποτε συζήτησης;

2. Έχει αποδεχθεί να συζητήσει τουρκικές αξιώσεις που η Ελλάδα παγίως απέρριπτε ως παντελώς ανυπόστατες;».

Πηγή: Μετά το επεισόδιο… τάβλι και κουλούρι για Κοτζιά – Τσαβούσογλου [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.