Ειδησεογραφικό site

Μετά τις 18:30 θα δοθεί στα κόμματα η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

3.528

Στο σκοτάδι παραμένουν τα κομματικά επιτελεία – Άγνωστες ακόμη οι λεπτομέρειες της συμφωνίας για Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική γλώσσα και υπηκοότητα

Περίπου 24 ώρες μετά την πομπώδη ανακοίνωση για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ, τα κομματικά επιτελεία παραμένουν στο σκοτάδι για τις λεπτομέρειες του deal το οποίο προβλέπει την μετονομασία της FYROM σε Βόρεια Μακεδονία, αναγνωρίζοντας παράλληλα μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα.

Ως αποτέλεσμα, τα κομματικά επιτελεία δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες του deal. Πολιτικοί παράγοντες της αντιπολίτευσης εκφράζουν προβληατισμούς και διατυπώνουν ερωτήματα  τα οποία συμπυκνώνονται στο εάν η συμφωνία είναι έτοιμη ή ακόμη διαμορφώνεται στο παρασκήνιο.

Επειτα από πολλές οχλήσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου, η τελευταία απάντηση που δόθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης -όπως πληροφορείται το protothema.gr- είναι ότι η συμφωνία που σχεδιάζεται να υπογραφεί μεταξύ των κυρίων Τσίπρα και Ζάεφ το Σαββατοκύριακο στις Πρέσπες θα δοθεί στα κόμματα μετά τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.