Ειδησεογραφικό site

Μετά τη Γένοβα, φόβοι για τη γιγάντια γέφυρα του Μαρακαΐμπο

273

Στον απόηχο της κατάρρευσης της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα της Ιταλίας, μηχανικοί στη Βενεζουέλα δηλώνουν ανήσυχοι για την απέραντη γέφυρα της λίμνης Μαρακαΐμπο, η οποία σχεδιάστηκε από τον ίδιο αρχιτέκτονα και παραμένει αφημένη στην τύχη της για δεκαετίες.

Η καλωδιωτή γέφυρα «Στρατηγός Ραφαέλ Ουρντανέτα«, μήκους 8,6 χιλιομέτρων, συνδέει την πόλη του Μαρακαΐμπο με την υπόλοιπη Βενεζουέλα.

Σχεδιασμένη από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρικάρντο Μοράντι, ολοκληρώθηκε το 1962, πέντε χρόνια πριν από την παράδοση της μοιραίας γέφυρας στη Γένοβα, η οποία υποχώρησε αυτή την εβδομάδα παρασύροντας στο θάνατο 38 ανθρώπους.


CC0

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχηματιστή πάνω στη γέφυρα του Μαρακαΐμπο οδήγησε στο κλείσιμό της και σε μπλακάουτ που άφησε εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα.

Η κυβέρνηση απέδωσε το συμβάν σε δολιοφθορά, μια συνηθισμένη πλέον δικαιολογία σε μια χώρα που το δίκτυο ηλεκτροδότησης καταρρέει και οι υποδομές χρήζουν επειγόντως συντήρηση.

Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Ζούλια ετοιμάζουν τώρα έκθεση για την κατάσταση της γέφυρας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Μαρτσέλο Μόνο, πρώην διευθυντή εταιρείας μηχανικών, οι πυλώνες της γέφυρας, κατασκευασμένοι από οπλισμένο σκυρόδεμα, δεν έχουν επισκευαστεί εδώ και 20 χρόνια, ενώ οι πλάστιγγες που ζυγίζουν τα διερχόμενα οχήματα έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και χρόνια.

Το 1964, δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια της γέφυρας, τμήμα της κατέρρευσε έπειτα από πρόσκρουση δεξαμενόπλοιου, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.