Ειδησεογραφικό site

Μετά τα ρετάλια των ΑΝΕΛ, τα ρετάλια της ΔΗΜΑΡ

111

Αν και η είσοδος της ΔΗΜΑΡ στην πολιτική ζωή του τόπου το 2010 δημιούργησε πολλές προσδοκίες, είναι ενδεικτικό πως το 2012 το κόμμα είχε 19 βουλευτές, τον Ιανουάριο του 2015 το κόμμα πήρε μόλις 0,48%! Ακολούθησε η εκλογή Θεοχαρόπουλου, που αμφισβήτησε ο Φώτης Κουβέλης και αποχώρησε καταγγέλλοντας… πραξικόπημα, και η συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη με «αντάλλαγμα» την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Σε όλη τη διάρκεια της περιόδου 2015- 2018 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, την κοινωνική πολιτική, τις κωλοτούμπες Τσίπρα κοκ. Η ειδησεογραφία έχει καταγράψει και σκληρές κουβέντες. Μέχρι που ο κόμπος έφθασε στο χτένι ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων τους τρέχοντος έτους. Το θέμα της επανεκλογής του μπήκε στην κουβέντα με τη Φώφη Γεννηματά.
Αρχικά ήθελε μία θέση στην Ευρωβουλή, πιστεύοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναφέρει τη λίστα. Όταν το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνθηκε οι συνεργάτες του έλεγαν πως το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ. Όμως, δεύτερη φορά στο Επικρατείας δεν είθισται, οπότε οι συνεργάτες της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής του ζήτησαν να επιλέξει εκλογική περιφέρεια. Από αυτό το σημείο ξεκίνησαν οι γκρίνιες.

Το Σκοπιανό έδωσε την αφορμή που ζητούσε. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στήριξε τη συμφωνία καταψηφίζοντας την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, διαχώρισε το ένα θέμα από το άλλο, ώστε να μη δώσει αφορμές για να κατηγορηθεί για πολιτική συναλλαγή. Αλλά, η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διέγραψε το Σάββατο 31 στελέχη του κόμματός του για να μπορέσει να κερδίσει τη ψηφοφορία για τη συνεργασία του με τον… ΣΥΡΙΖΑ!

Η νομιμότητα της διαδικασίας αμφισβητείται. Οι διαφωνούντες και όσοι έχουν παραιτηθεί είναι περισσότεροι από όσους ψήφισαν τη συμφωνία με το κυβερνών κόμμα! Παρολαυτά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εμφανίστηκε σαν να εκπροσωπεί έναν χώρο που ο ίδιος με την ηγεσία του οδήγησε στην πολιτική εξαφάνιση. Με τους διαφωνούντες να τον κατηγορούν ότι το κάνει για να επανεκλεγεί μέσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να έχουν θέσεις μερικά «μόνιμα» στελέχη του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα βρει τον Φώτη Κουβέλη και μια σειρά στελεχών της ΔΗΜΑΡ που το 2015 αποχώρησαν κατηγορώντας τον πως κέρδισε τη θέση του προέδρου με… πραξικόπημα. Και θα έχει να αντιμετωπίσει στο Κίνημα Αλλαγής τους πρώην συντρόφους του που έμειναν στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, οι οποίοι επίσης τον εγκαλούν για πραξικοπηματικές πρακτικές προκειμένου να εμφανιστεί ως πλειοψηφία.

Μετά τα ρετάλια των ΑΝΕΛ μία ακόμη θλιβερή ιστορία με πρωταγωνιστές στελέχη της Αριστεράς. Οι επιπτώσεις στην πολιτική ζωή από την αναξιοπιστία των πρωταγωνιστών της είναι πιθανόν να εμφανιστούν για μία ακόμη φορά στις επερχόμενες εκλογές. Πολιτικοί παρατηρητές εκφράζουν μονάχα την ελπίδα «οι πολίτες να δείξουν μεγαλύτερη ωριμότητα και να μην επιλέξουν ψήφο διαμαρτυρίας που στο τέλος πληρώνουν οι ίδιοι»

Τα σχόλια είναι κλειστά.