Ειδησεογραφικό site

Μερικό lockdow σε Αττική και Βόρειο Ελλάδα

48

H ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παρά τη γενίκευση της υποχρέωσης για τη μάσκα, καθώς και τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά παραβίασης των περιορισμών είναι οι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στο γενικό κλείσιμο της εστίασης και τα άλλα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Η ένταξη περιοχών όπως οι Σέρρες, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Λάρισα και άλλες στην «κόκκινη» κατηγορία παρά τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι τη στιγμή εκείνη, θεωρήθηκαν ένδειξη ότι και άλλες περιοχές, και κυρίως η Αττική θα έφταναν σύντομα στο ίδιο σημείο.

Για το λόγο αυτό κρίθηκε σκόπιμο να ληφθούν νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Στην κατεύθυνση αυτή συνέκλινε και η ανακοίνωση των νέων μέτρων στη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και η διαπίστωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ ότι ίσως τα μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληφθεί νωρίτερα, αλλά υπήρξε δισταγμός λόγω της κόπωσης των πολιτών.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη έδειξαν ξεκάθαρα ότι η πορεία της πανδημίας ακολουθεί τα δυσμενέστερα σενάρια και ότι ίσως αποδειχθεί δυσκολότερο να αποφευχθεί το γενικό lockdown.

Έτσι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε το γενικό κλείσιμο της εστίασης, καθώς και των κέντρων ψυχαγωγίας και γυμναστικής στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα

Το ειδικό lockdοwn αλα Γαλλικά που θα εφαρμοστεί από τις 3/11 εως 3/12 επιφέρει αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη καθώς η επικράτεια θα χωρίζεται σε 2 ζώνες, επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου, αντί για 4 που ισχύει.

Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές ενώ τα νέα μέτρα σε αυτές θα είναι καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα εως τις 5 το πρωί.

Στην δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή Αττική και όλη η Βόρεια Ελλάδα και γι αυτές θα ισχύσει το ειδικό lockdοwn με αναστολή λειτουργίας εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού

Τα σχόλια είναι κλειστά.