Ειδησεογραφικό site

Μεξικό: Εκπληκτικές εικόνες από την «Ημέρα των Νεκρών»

164

Μία ευχή, λίγα «μαγικά» λόγια, μία σεμνή τελετή… με αποκορύφωμα το μεγάλο ξέσπασμα, με την παρέλαση των νεκρών στους δρόμους κάθε μικρής και μεγάλης πόλης

Στην Ελλάδα το λέμε Ψυχοσάββατο. Οι Καθολικοί τα τιμούν με το Halloween. Στο Μεξικό εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο, ανοίγοντας τις πύλες τους στον… Κάτω Κόσμο και τα πνεύματα που κατοικούν εκεί. Σε κάθε άκρη της μεγάλης αμερικανικής χώρας ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα των Νεκρών» (Day of Dead). Στο Μεξικό δεν είναι μία απλή γιορτή, ένα καρναβάλι, ή μία ευκαιρία για διασκέδαση. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου, καθώς οι ζωντανοί συναντιούνται μία φορά κάθε 365 ημέρες με τους συγγενείς και τους σημαντικούς τους φίλους. Είναι μία μέρα αφιερωμένη στους Νεκρούς.

Σε απόλυτο κλίμα μυσταγωγίας, εκατομμύρια Μεξικανοί όλων των ηλικιών, έσπευσαν στα νεκροταφεία προκειμένου να «καλέσουν τα πνεύματα». Ένα αέναο ταξίδι στον Κάτω Κόσμο, μία στιγμή έκστασης, η πίστη ότι το πνεύμα δεν χάνεται, παρά βρίσκεται πάντα εκεί και προστατεύει τους αγαπημένους του. Άνθρωποι που θρηνούν ακόμα τον χαμό των αγαπημένων τους και που μία φορά τον χρόνο, κάθε χρόνο, έχουν την ευκαιρία να «επικοινωνήσουν» ξανά μαζί τους, ανανεώνοντας την προσδοκία της νέας επαφής από την επόμενη κιόλας μέρα.

Οι εικόνες από το Μεξικό είναι συγκλονιστικές. Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών έσπευσαν στα νεκροταφεία και στους τάφους των αγαπημένων τους. Άναψαν κεριά και μίλησαν με τους δικούς τους. Τα πνεύματα ξεχύθηκαν στους δρόμους και οι πόλεις άλλαξαν χρώμα, διάθεση και σκοπό. Είναι η Μέρα των Νεκρών, η εποχή που οι ζωντανοί τιμούν εκείνους που έφυγαν. Μία ευχή, λίγα «μαγικά» λόγια, μία σεμνή τελετή… με αποκορύφωμα το μεγάλο ξέσπασμα, με την παρέλαση των νεκρών στους δρόμους κάθε μικρής και μεγάλης πόλης σε όλη την επικράτεια του Μεξικού!

Δείτε τις φωτογραφίες:

000_1AH9SR
000_1AI0A2
000_1AI1EI
000_1AI1N4
20267202
20267203
20267204
20267205

Τα σχόλια είναι κλειστά.