Ειδησεογραφικό site

Μεγάλος Περίπατος: «Βανδάλισαν» τις ζαρντινιέρες στην πορεία για τις διαδηλώσεις!

ÃÑÁÌÌÅÍÁ ÓÕÍÈÇÌÁÔÁ ÓÔÉÓ ÊÁÉÍÏÕÑÃÉÅÓ ÆÁÑÔÉÍÉÅÑÅÓ ÔÏÕ ÌÅÃÁËÏÕ ÐÅÑÉÐÁÔÏÕ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)
38

Ο Μεγάλος Περίπατος έχει τεθεί σε εφαρμογή, ωστόσο τα πρώτα παρατράγουδα ήδη σημειώθηκαν στην πορεία που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, 07.07.2020, στο κέντρο της Αθήνας.


Πιο συγκεκριμένα, διοργανώθηκε συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενάντια στο νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να βάλει «τάξη» στις διαδηλώσεις. Οι διαδηλωτές είχαν δώσει «ραντεβού» στις 19:00 στα Προπύλαια προκειμένου να ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα και κάπου εκεί… μπλέχτηκε και ο Μεγάλος Περίπατος.
Πολύς κόσμος και… βανδαλισμοί
Οι διαδηλωτές ζητούσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου που φιλοδοξεί να βάλει «τάξη» στις διαδηλώσεις, ενώ λόγω της πορείας, η τροχαία έκλεισε την οδό Πανεπιστημίου.
Χιλιάδες άτομα, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φοιτητές με πανό, πλακάτ και συνθήματα έδωσαν το «παρών», διαμαρτυρόμενα για το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

ÃÑÁÌÌÅÍÁ ÓÕÍÈÇÌÁÔÁ ÓÔÉÓ ÊÁÉÍÏÕÑÃÉÅÓ ÆÁÑÔÉÍÉÅÑÅÓ ÔÏÕ ÌÅÃÁËÏÕ ÐÅÑÉÐÁÔÏÕ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Μεταξύ τους ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μετείχε στη συγκέντρωση.
Η πορεία προς το Σύνταγμα εξελίχθηκε ομαλά, ορισμένοι εκ των διαδηλωτών όμως βρήκαν την ευκαιρία να βανδαλίσουν τις ζαρντινιέρες τόσο στην πλατεία όσο και στην Πανεπιστημίου, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κάποιοι έγραψαν συνθήματα με μαύρη και κόκκινη μπογιά στις ζαρντινιέρες, ενώ κατάφεραν να «ξηλώσουν» και τουλάχιστον μία εξ αυτών…

Τα σχόλια είναι κλειστά.