Ειδησεογραφικό site

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στις κομματικές ομιλίες ο Τσίπρας

65

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μεταβεί για κομματική ομιλία, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ο πρωθυπουργός βέβαια έχει την αιτιολογία ότι ήρθε απευθείας από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου θα συνεχιστεί την Τρίτη η διαβούλευση για την εξεύρεση διαδόχου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους λοιπούς σε ευρωπαϊκά πόστα.
Μόνο που έφυγε εκτάκτως για την… κομματική ομιλία του στην Κρήτη, ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε απευθείας από τις Βρυξέλλες στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αθήνα και να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της γραμμής
Αλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πρόσφατα (τον Μάιο) πολίτες που τον είχαν δει σε εμπορική πτήση από Αθήνα προς Ιωάννινα: «Δεν συνηθίζω να παίρνω το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών για λόγους πρεστίζ της χώρας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα έξοδα για ένα ταξίδι».

Ωστόσο, έναν μήνα νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Κοζάνη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Προφανώς και ήταν μία επίσκεψη στο εσωτερικό της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνάντηση με αρχηγό άλλου κράτους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.