Ειδησεογραφικό site

Με το «δρεπάνι» στο χέρι ο Κιμ: «Θερίζει» αντιφρονούντες

2.179

Η απομάκρυνση διαφωνούντων είναι μια αγαπημένη μέθοδος του Κιμ από το 2011, οπότε και ανέλαβε την εξουσία

Στην απομάκρυνση τριών εκ των πιο υψηλόβαθμων στελεχών του στρατού της Βόρειας Κορέας προχώρησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια κίνηση που κατά ορισμένους Αμερικανούς αξιωματούχους σηματοδοτεί την προσπάθειά του να σιγήσει όσες φωνές διαφωνούν με την προσέγγιση με τον Τραμπ ενόψει της συνάντησης της Σιγκαπούρης στις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap από τη θέση τους φέρονται να έχουν απομακρυνθεί ο αρχηγός του στρατού Πακ Γιονγκ-Σικ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ρι Μιονγκ-Σου και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του στρατού Κιμ Γιονγκ-Γκακ.

Η απομάκρυνση διαφωνούντων είναι μια αγαπημένη μέθοδος του Κιμ από το 2011, οπότε και ανέλαβε την εξουσία, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του καθώς τότε ήταν μόλις 27 ετών.

Ο πρώην αμερικανός διπλωμάτης Μιντάρο Όρα εξέφρασε την άποψη ότι ο Κιμ πιθανότατα χρησιμοποιεί την επερχόμενη σύνοδο ως αφορμή για να απομακρύνει τους σκληροπυρηνικούς.

Το ευτυχές, πάντως, για τους τρεις απομακρυθέντες αξιωματούχους, δεν φαίνεται να είχαν την τύχη του θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν, Γιάνγκ Σονγκ-Θαέκ ο οποίος το 2013 συνελήφθη και εκτελέστηκε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.