Ειδησεογραφικό site

Με μια σημαία, ο Τσίπρας «ξεχαρμάνιασε»

33

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Ε δεν λέμε και καμιά «Αριστεριά» για να ξεχαρμανιάσουμε;

Αυτή λογικά θα ήταν η σκέψη του ανανεωμένου και fit αγγλιστί στην εμφάνιση πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος λογικά θα …χαρμάνιασε όλο μέτρα, μέτρα κι αποκρατικοποιήσεις. Περικοπές και κατασχέσεις που όλο λέει πως δεν τις πολυγουστάρει, όμως μια χαρά τις προωθεί.

Κι αφού αριστερό κάμπινγκ δεν τον παίρνει να πάει, αφού βαρέθηκε τις μύγες στις παραλίες της Μουτσούνας στη Νάξο, όμως επειδή θέλει ακόμα και σήμερα να το παίζει Μαρξιστής δεν μπορεί κιόλας να πάει σε κανένα ακριβό resort να το «ευχαριστηθεί», είπε να κάνει την πλάκα του.

Να θυμηθεί τα νιάτα του τα εναλλακτικά.

Μνημόνιο λοιπόν το Μνημόνιο, είπε και το αριστερό το παλικάρι που ξέρει κι άλλο μονοπάτι να πει επιτέλους και κάτι αριστερό. Μόνο που το μονοπάτι αυτό που διάλεξε είναι αμιγώς επικοινωνιακό. Δεν είναι ουσιαστικό. Σαφώς και η αριστεία στα σχολεία είναι σημαντική. Έχει να κάνει με τις μελλοντικές γενιές. Με το αύριο που οφείλουμε να κτίσουμε. Σαφώς και η υγεία είναι θέμα που μας καίει, όπου πρέπει να γίνουν τομές.

Όμως στρατηγικά και πολιτικά δεν πρέπει να ψαρώνουμε. Δεν πρέπει να πέφτουμε στη λακκούβα. Δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος και να περιοριζόμαστε στο δένδρο.

Το μείζον αυτή τη στιγμή δεν είναι η συζήτηση για τη σημαία ή για την υγεία όπως θέλουν να μας επιβάλλουν. Το κρίσιμο είναι η οικονομία. Εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει κάνει κουλουβάχατα με τα 100 δισ. ευρώ νέων βαρών που μας φόρτωσε, εκεί όπου οι ευθύνες πρέπει να διερευνηθούν, εκεί όπου ο Βαρουφάκης διαρκώς καταγγέλλει κι εκεί εν τέλει όπου πήγαμε και πληρώσαμε δις ευρώ την προηγούμενη Δευτέρα για τον φόρο εισοδήματος.

Όχι λοιπόν. Δεν θα πατήσουμε την μπανανόφλουδα. Όχι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αλλάξει η ατζέντα. Πρέπει να θυμόμαστε πως το κρίσιμο είναι πως κάποιοι βούλιαξαν τη χώρα και τους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς για να κάνουν «την πλάκα τους». Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως επί των ημερών Τσίπρα κι όχι κάποιου άλλου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών. Το ηλεκτρονικό σύστημα διεκπεραίωσης των κατασχέσεων ο κ. Κοντονής το υπέγραψε και το υλοποιεί. Όχι κανένας άλλος.

Και οφείλουμε να κατανοήσουμε πως αν δεν αλλάξει η οικονομική πορεία, το μείγμα πολιτικής σε αυτή τη χώρα, αν δεν φύγουν οι κρατιστές και ιδεοληπτικοί υπουργοί που μπλοκάρουν κάθε έννοια προόδου, που παγώνουν τις επενδύσεις, που ρίχνουν τη χώρα βορρά στις μικροκομματικούς σχεδιασμούς, που σέρνουν τη χώρα σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις όπως με την πρόσφατη αξιολόγηση από την οποία ούτε κάτι για το χρέος πήραμε, ούτε στο QE μπήκαμε, όλοι μας θα υποφέρουμε, όλοι μας θα σερνόμαστε, όλοι μας θα πληρώνουμε ένα πολύ ακριβό μάρμαρο.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.