Ειδησεογραφικό site

Με εκτιμητές θα γίνει ο καθορισμός στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

175

Με τροπολογία 85 σελίδων(!) που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζεται ότι η απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα λαμβάνεται από τον υπουργό Οικονομικών κατόπιν εισηγήσεων από ειδικές επιτροπές εκτιμητών

«Μόνιμοι σύμβουλοι» του υπουργού Οικονομικών γίνονται πλέον οι εκτιμητές ακινήτων, για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών και μετά το 2018. Μπορεί φέτος να επιστρατεύθηκαν εκτάκτως σαν λύση ανάγκης για να προλάβει η κυβέρνηση να βγάλει νέες αντικειμενικές για τα ακίνητα, αλλά με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζεται ότι η απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα λαμβάνεται από τον υπουργό Οικονομικών κατόπιν εισηγήσεων από ειδικές επιτροπές εκτιμητών.

Όπως αναφέρεται, οι εκτιμητές έχουν την γνώση και την αντικειμενικότητα να εισηγούνται τις σωστές τιμές. Για τον σκοπό αυτό θα μπορούν να λαμβάνουν ανώνυμα στοιχεία από τραπεζικές πηγές αλλά και την κτηματαγορά. Στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη πρόταση για τον καθορισμό κάποιων τιμών ζώνης, το θέμα θα παραπέμπεται σε ειδική τριμελή επιτροπή.

Με την ίδια τροπολογία (85 σελίδων!) που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται και μείωση στον ΦΠΑ για τις συναυλίες οι οποίες μετατάσσονται στον υπερμειωμένο προκειμένου να ευθυγραμμιστούν όσον αφορά στη φορολογική αντιμετώπιση με τους κινηματογράφους και τα βιβλία.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι συναυλίες υπάγονται σε συντελεστή 24% και με τη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή θα υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 6%. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της σχετικής διάταξης, η μεταφορά των συναυλιών σε χαμηλότερο συντελεστή γίνεται προκειμένου να τονωθεί η αγορά συναυλιών μέσω της μείωσης των τελικών τιμών των εισιτηρίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.