Ειδησεογραφικό site

Με χωριστές εκδηλώσεις η φετινή εργατική Πρωτομαγιά – Στις 4 η απεργία της ΓΣΕΕ, στις 6 του ΠΑΜΕ

42

Την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 έχει μετατεθεί από το υπουργείο εργασίας η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς η οποία φέτος συνέπεσε με το Μεγάλο Σάββατο. Την ίδια ημέρα έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά με σημεία αιχμής την υγειονομική προστασία των εργαζόμενων και τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Το προεδρείο της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ τιμώντας την ημέρα θα καταθέσουν στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ξεχωριστή κινητοποίηση αποφάσισε το ΠΑΜΕ που προκήρυξε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου και συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 πμ με κύριο σύνθημα «κάτω τα χέρια από το 8ωρο» Υπενθυμίζουμε ότι η περυσινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ υπό τη σκιά της πανδημίας είχε γίνει συντεταγμένα ,με μικρότερη συμμετοχή και με την τήρηση των αποστάσεων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η ΓΣΕΕ:
«Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και αν απαιτηθεί η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων. Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!»

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.