Ειδησεογραφικό site

Με αποδοκιμασίες και βρισιές η υποδοχή Τραμπ στο Καπιτώλιο

2.682

Σφοδρές αντιδράσεις για την πρακτική του διαχωρισμού των οικογενειών παράτυπων μεταναστών, που επιβάλλει η νέα πολιτική του Αμερικανού προέδρου

Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί αποδοκίμασαν ηχηρά τον Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη, καταγγέλλοντας τον χωρισμό των παιδιών από τις οικογένειές τους όταν συλλαμβάνονται παράτυποι μετανάστες στα σύνορα, σε μια σπάνια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον αμερικανό πρόεδρο στους διαδρόμους του Καπιτωλίου, όπου συνήθως οι συζητήσεις γίνονται χαμηλόφωνα. 

«Κύριε πρόεδρε, έχετε όμως παιδιά! Έχετε παιδιά, κ. πρόεδρε! Θα σας άρεσε να σας χώριζαν από τα παιδιά σας;», φώναξε με αγανάκτηση ο Χουάν Βάργκας, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, την ώρα που ο Τραμπ έβγαινε από μια αίθουσα όπου είχε συνομιλίες με ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς.

Daniella Diaz

@DaniellaMicaela

Congressional Hispanic Caucus members yell at Trump about the “zero tolerance” policy as he walks by after his meeting with GOP lawmakers at the Capitol.

Ο αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε απλά να στραφεί και να νεύσει χαμογελαστός προς την κατεύθυνση των τηλεοπτικών συνεργείων πίσω από τους λιγοστούς βουλευτές και βουλεύτριες των δημοκρατικών που κράταγαν φωτογραφίες παιδιών που έκλαιγαν και πλακάτ με το σλόγκαν «οι οικογένειες πρέπει να είναι μαζί». «Σταματήστε να χωρίζετε τα παιδιά!», φώναξε άλλος δημοκρατικός κοινοβουλευτικός, καθώς στελέχη της κυβέρνησης, ανάμεσά τους η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν, πέρναγαν από μπροστά τους μαζί με τον πρόεδρο.

Ο Τραμπ αποχωρούσε έπειτα από μια συνάντηση διάρκειας περίπου σαράντα πέντε λεπτών με στελέχη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με το αντικείμενο της συζήτησης να είναι η μεταρρύθμιση του συστήματος διαχείρισης της μετανάστευσης–η οποία εκκρεμεί ακόμη.

Νωρίτερα, κατά την άφιξη του Τραμπ στο Καπιτώλιο, ο Τραμπ είχε γίνει στόχος ενός ακόμη ξεσπάσματος θυμού από μια ασκούμενη υπάλληλο του Καπιτωλίου, της οποίας πάντως το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό. Μπαίνοντας στο κτίριο με τη συνοδεία του, ο Αμερικανός πρόεδρος άκουσε τη γυναίκα να του φωνάζει «Άντε γαμ@@@σου Τραμπ». Και πάλι ο ίδιος έκανε ότι δεν κατάλαβε τίποτα και προχώρησε αμέριμνος για τη συνάντησή του.

Frank Thorp V

@frankthorp

LISTEN: As Pres Trump’s entourage entered Speaker Ryan’s office in the Capitol, someone on the other side of the Capitol rotunda yelled: “Mr. President, F—k you!!” (He entered about 15 seconds later):

Μακράν του να αναδιπλωθεί μπροστά στην πολεμική που προκαλεί η πρακτική του διαχωρισμού των οικογενειών παράτυπων μεταναστών, το ρεπουμπλικανικό κόμμα παρουσίασε ένα κείμενο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος το οποίο απαριθμεί όλες τις απαιτήσεις του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για το τείχος που θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα με το Μεξικό. Αφότου ανακοινώθηκε η πολιτική «μηδενικής ανοχής» στις αρχές Μαΐου, 2.342 παιδιά και ανήλικοι παράτυποι μετανάστες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους, το διάστημα από την 5η Μαΐου ως την 9η Ιουνίου. Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για οικογένειες που έφυγαν για να σωθούν από τη βία στην κεντρική Αμερική.

Τα σχόλια είναι κλειστά.