Ειδησεογραφικό site

Ματωμένο κεφάλι ζώου έστειλαν σε επιχειρηματία φίλο του Μιχάλη Λεμπιδάκη

56

Ένα περίεργο περιστατικό ερευνούν οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου μετά τον εντοπισμό ενός ματωμένου κεφαλιού από ζώο έξω από την επιχείρηση Κρητικού επιχειρηματία.

Το περίεργο αυτό εύρημα, ένα κεφάλι γουρουνιού, εντόπισε εργαζόμενος της επιχείρησης, που διατηρεί ο εν λόγω επιχειρηματίας και αμέσως ενημέρωσε τον ίδιο και την αστυνομία.

Οι αρχές ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή το περιστατικό αυτό, καθώς ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και μάλιστα είναι γνωστή σε όλους η φιλία των δύο επιχειρηματιών. Ήταν μάλιστα ένας από του φίλους του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος ήταν παραλήπτης επιστολών του κατά την διάρκεια της απαγωγής του.
Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των υπολοίπων επιχειρήσεων, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, προκειμένου να μελετήσουν τις κινήσεις και τα χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών, που προέβησαν σε μία τέτοια πράξη.

Την ίδια ώρα μπορεί να έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και τη σύλληψη των επτά απαγωγέων του όμως οι αστυνομικοί δεν έχουν πάρει στα χέρια τους τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ ενώ δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ούτε τα κρησφύγετα που είχαν οδηγήσει τον επιχειρηματία στους έξι μήνες της ομηρίας του.

Η υπόθεση δείχνει να έχει κολλήσει καθώς ούτε οι προσαγωγές περισσότερων από δέκα ατόμων έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, ούτε τα κρησφύγετα βρέθηκαν, ούτε φυσικά το πρόσωπο που ενορχήστρωσε την αρπαγή του 52χρονου βιομηχάνου ζητώντας αρχικά 100.000.000 ευρώ από την οικογένεια του. Οι πληροφορίες λένε ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περιμένουν τα αποτελέσματα από την ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, του DNA και των τηλεφωνικών κλήσεων για να περάσουν στον δεύτερο κύκλο ερευνών. Βέβαια, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα στοιχείων η ανάλυση των οποίων απαιτεί χρόνο.

Χρονοβόρα είναι και η διαδικασία της επεξεργασίας των τηλεφωνικών κλήσεων αφού υπάρχουν πολλές τηλεφωνικές κεραίες αλλά και τηλεφωνικοί αριθμοί που πρέπει να ταυτοποιηθούν για να δείξουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, περιοχές και δρομολόγια. Μέχρι στιγμής, οι επτά που συνελήφθησαν αποτελούν τον δεύτερο κύκλο αφού ο πρώτος πυρήνας που έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο, αποσύρθηκε και τα πρόσωπα αυτά κυκλοφορούν ασύλληπτα στο νησί.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι των εργαζομένων στην εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης» της οικογένειας Λεμπιδάκη, επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για να ευχαριστήσουν τους αστυνομικούς που εξιχνίασαν την υπόθεση της απαγωγής του εργοδότη τους και μάλιστα σε μια συμβολική κίνηση έδωσαν στους αστυνομικούς ένα αυτόματο απινιδωτή καρδιάς, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και έναν βιντεοπροβολέα με πανί προβολής ώστε να εξοπλιστεί ο παιδικός σταθμός που στεγάζεται εντός του αστυνομικού μεγάρου.

Δείτε το τελευταίο κρησφύγετο όπου οι απαγωγείς κρατούσαν αλυσοδεμένο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη

Τα σχόλια είναι κλειστά.