Ειδησεογραφικό site

Μαθήματα αυτοάμυνας σε δημοσιογράφους που καλύπτουν διαδηλώσεις

29

Ποιος είπε ότι η δουλειά των δημοσιογράφων και των τεχνικών είναι εύκολη ή ακίνδυνη; Ειδικά όταν καλύπτουν διαδηλώσεις. Οι εκπρόσωποι του Τύπου έχουν γίνει αρκετές φορές στόχος αντιεξουσιαστών στις διαδηλώσεις, έχουν χτυπηθεί από πέτρες που εκτοξεύονται ή έχουν νιώσει την ανάσα τους να κόβεται από τα δακρυγόνα των ΜΑΤ.

Την περασμένη Κυριακή έλαβε χώρα η πρώτη εξειδικευμένη ημερίδα για την ασφάλεια των εργαζομένων στο δημοσιογραφικό χώρο κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, η οποία μάλιστα φιλοξενήθηκε στην Ένωση Tae Kwon Do Βορείου Ελλάδος. Προπονητές του αθλήματος έκαναν ένα ταχύρυθμο μάθημα σε δημοσιογράφους και τεχνικούς με κινήσεις αυτοάμυνας, ενώ εθελοντές διασώστες έδειξαν πώς προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Ακόμη όσοι συμμετείχαν στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από δικηγόρο για τις νομικές ενέργειες που πρέπει να προβούν σε περίπτωση που πέσουν θύμα επίθεσης, ενώ ψυχολόγος ανέλυσε τα συναισθήματα που κατακλύζουν το άτομο σε περίπτωση καταδίωξης ή επίθεσης κατά τη διάρκεια της εργασίας και πώς μπορεί το ίδιο να τα διαχειριστεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.