Ειδησεογραφικό site

Marketwatch: Ο Τσίπρας θα τα παίξει όλα για όλα στις 25 Ιουνίου

25

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τον Αλέξη Τσίπρα να στοχεύει σε μια πιο ήπια συμφωνία απευθείας με τους πιστωτές, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Marketwatch.

Η ταχύτητα με την οποία οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απέρριψαν τις τελευταίες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης την Κυριακή, αποκαλώντας τες «ασαφείς και επαναλαμβανόμενες» υποδηλώνει ότι ο κ. Τσίπρας θα τα παίξει όλα για όλα στις 25 Ιουνίου, οπότε και διεξαχθεί στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Σε περίπτωση που αποτύχουν και τότε οι συνομιλίες τότε η χώρα πιθανότατα να χρεοκοπήσει και να βγει εκτός ευρώ προσθέτει το Marketwatch.

Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων, ενόψει και της αποπληρωμής των ομαδοποιημένων δόσεων στο ΔΝΤ, στις 30 Ιουνίου, εγκυμονεί, επίσης, τον κίνδυνο της επιβολής capital controls δημιουργώντας μία κατάσταση πέρα από τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά της η Κομισιόν προειδοποίησε ότι «εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό χάσμα μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και τις απαιτήσεις (των πιστωτών)», καταλήγει το δημοσίευμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.