Ειδησεογραφικό site

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Σίγουρα θα επιστρέψω στην Ελλάδα, δεν αποκλείω να ασχοληθώ με την πολιτική

66

Για την έρευνά της, ως βιολόγος ερευνήτρια, το ενδεχόμενο ενασχόλησής της με την πολιτική αλλά και το πώς είναι να μεγαλώνεις στην οικογένεια Παπανδρέου μίλησε η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα, σε συνέντευξή της στο Marie Claire, το οποίο κυκλοφόρησε με το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής».

Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, σε μια εταιρεία ψηφιακής υγείας, έχοντας σπουδάσει και ασχοληθεί με τη Βιολογία.

Στην ερώτηση αν πέρασε ποτέ από το μυαλό της να ασχοληθεί με την πολιτική, η Μαργαρίτα Παπανδρέου απαντά «νομίζω πως σοβαρά δεν πέρασε ποτέ» και διευκρινίζει ότι, μολονότι κάτι τέτοιο δεν περνά τώρα από το μυαλό της, στη ζωή δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ, αφήνοντας ανοιχτό στο μέλλον το ενδεχόμενο ενασχόλησής της με τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα.

«Εχω ζήσει την καλή αλλά και την αρνητική πλευρά της πολιτικής και θεωρώ ότι θυσιάζεις μεγάλο μέρος του προσωπικού σου χώρου, της προσωπικής ζωής και της ψυχικής σου υγείας, αν θες να είσαι έντιμος και προσηλωμένος σε αυτό που κάνεις. Σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον να ασχολείσαι με τα κοινά, αλλά ζώντας αυτό το κομμάτι από μικρή σε διάφορες εκφάνσεις, το απέφυγα» απαντά στο ερώτημα για το πώς δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα στη ζωή της η πολιτική, την ώρα που στη συνέντευξή της εξηγεί τι κάνει επιστημονικά και ποια είναι η δουλειά της στο Λονδίνο, αλλά και τις έρευνες στις οποίες συμμετείχε, μια από τις οποίες αφορά στην ανακάλυψη ενός νέου μοριακού μηχανισμού που ρυθμίζει τη γήρανση και την αναπαραγωγή.

Αφού αναφέρεται στα αρνητικά που θεωρεί ότι μπορεί να έχει η ενασχόληση με την πολιτική, στέκεται και στη θετική πλευρά:. «Να νιώθεις ότι προσφέρεις και ότι κάνεις κάτι παραγωγικό, το οποίο θα μείνει».

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Ποτέ μη λες ποτέ
«Είναι ξεκάθαρο πως ως τώρα δεν υπήρχε φιλοδοξία για πολιτική καριέρα. Το αποκλείεις και για το μέλλον;» ρωτά η δημοσιογράφος στο τέλος της συνέντευξης, με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου να απαντά: «Νομίζω πως ναι, αλλά δεν θέλω να είμαι απόλυτη. Ποτέ μη λες ποτέ».

«Ποια είναι τα σχέδιά σου; Θέλεις να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην Αθήνα;» ερωτάται, και απαντά:

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι καλό να έχεις την εμπειρία του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η Αγγλία, μάλιστα, έχει πολλά καλά. Εκτίθεσαι στους διαφορετικούς πολιτισμούς και στις καινοτομίες πολύ περισσότερο. Θέλω όμως αυτά που μαθαίνω να έρθω να τα εφαρμόσω εδώ. Εχω μάθει να εργάζομαι πολύ κι έτσι με φαντάζομαι, έχοντας κοντά την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τη θάλασσα», ήταν η απάντησή της

Τα σχόλια είναι κλειστά.