Ειδησεογραφικό site

Μαλλιά κουβάρια στο υπουργικό: Καβγάς Κοτζιά-Καμμένου για τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ

2.998

Αφορμή οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το Σκοπιανό

Εντονη λογομαχία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Πάνος Καμμένος για το Σκοπιανό από την Ουάσιγκτον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σφοδρή αντιπαράθεση του Νίκου Κοτζιά με τον Πάνο Καμμένο έφτασε στα όρια του θερμού επεισοδίου.

Ο υπουργος Εξωτερικών άσκησε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας οτι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικης Άμυνας στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό. Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εξήγησε οτι ο κ. Καμμένος ειναι αναρμόδιος για την χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και πως με την συμπεριφορά του εκθέτει τον πρωθυπουργό και την χωρα.

Στο επεισόδιο πήραν μέρος και άλλοι υπουργοί ενώ «πυροσβεστικό» ρόλο ανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Κοτζιάς εκλήθη από τους δημοσιογράφους να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Καμμένο και ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε «δεν ξέρω» αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για το λεκτικό επεισόδιο.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό στα Σκόπια ότι δεν υπάρχει ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών και ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ, ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη για την κάθε πλευρά συμφωνία, διότι αυτό δεν βγαίνει ακόμα και με την απλή αριθμητική του δημοτικού» δήλωσε την Δευτέρα ο Νίκος Κοτζιάς από το Λουξεμβούργο, στέλνοντας καθαρό μήνυμα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες που στο θέμα των Σκοπίων λειτουργούν σαν να είναι… κυβερνώσα αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργος Ψηφιακής Πολιτικής υποςτηριξε πως πρεπει να πέσουν οι τόνοι και στα δυο κομματα ενώ ξεκαθάρισε οτι ο ίδιος δεν θεωρεί οτι ο κ Καμμενος ειναι ο Έλληνας Σαλβινι.
Αποστάσεις απο τις σχετικές δηλωσεις Φίλη φέρεται να πήρε και ο Ευκλείδης Τσακαλωτος

Πάντως, ο κ Καμμενος βρέθηκε εκτεθειμένος στα ενδοκυβερνητικα πυρά καθώς τα μέλη των Ανελ που μετέχουν στο υπουργικό δεν έστησαν ασπίδα προστασίας. Απεναντίας η κυρία Έλενα Κουντούρα διεύρυνε το ρήγμα που έχει ανοίξει στο εσωτερικό των Ανελ υποστηρίζοντας οτι εάν η συμφωνια των Πρεσπών έρθει στην Βουλή θα ψηφίσει κατα συνείδηση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Τέρενς Κουίκ

Τα σχόλια είναι κλειστά.