Ειδησεογραφικό site

«Μαλαγανιές» Μαδούρο: Έκοψε νέο χαρτονόμισμα για να καλοπιάσει τους φτωχούς

34

Για να καλοπιάσει τους συμπολίτες τους που έχουν «γονατίσει» από τη φτώχεια και την ανέχεια, ο ισχυρός άνδρας της ΒενεζουέλαςΝικολάς Μαδούρο, παρουσίασε σε τηλεοπτικό διάγγελμα το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα αξίας 100.000 μπόλιβαρ.

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας έταξε επίσης στον λαό ότι θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 30%. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, το νέο χαρτονόμισμα θα αξίζει λιγότερο από 2,5 δολάρια ΗΠΑ. Το αμέσως μεγαλύτερο χαρτονόμισμα που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες άξιζε περίπου 50 σεντς ΗΠΑ.

Με τις νέες ανακοινώσεις, ο Μαδούρο προσπαθεί να γίνει αρεστός στους συμπολίτες του, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει ένα πιάτο φαγητό και δίνει καθημερινά μάχη για να επιβιώσει.

Ωστόσο, όπως προειδοποιούν οι οικονομικοί αναλυτές, το μέτρο που ανακοίνωσε θα εκτινάξει τον πληθωρισμό και σε καμία περίπτωση δεν θα ανακουφίσει τους πολίτες της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της χώρας περιμένουν υπομονετικά στις ουρές έξω από σούπερ μάρκετ που σχηματίζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν ένα κουπόνι με τα βασικά είδη διατροφής, όπως γάλα και ρύζι.

Υπενθυμίζεται ότι, σχεδόν ένα μήνα, πριν στις 4 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση Μαδούρο είχε επιβάλει περιορισμό στις τραπεζικές αναλήψεις. Καθημερινά παρατηρούνται πλέον ουρές τόσο στα ATM όσο και στα ταμεία των τραπεζών, όπου οι υπάλληλοι δίνουν έως το ποσό των 10.000 μπόλιβαρ ανά πελάτη, χρήματα που δεν επαρκούν ούτε για την αγορά εισιτηρίου για το λεωφορείο. Στις υπαίθριες αγορές τα κρεμμύδια κοστίζουν 4.000 μπόλιβαρ το κιλό. Με τη χώρα να βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου, οι διαδηλωτές συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις κινητοποιήσεις ζητώντας την παραίτηση Μαδούρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.