Ειδησεογραφικό site

Μαξίμου: Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές μίλησαν διθυραμβικά για Τσίπρα

142

Ιστορική η περασμένη εβδομάδα για την Ελλάδα, ανεφερε ο πρωθυπουργός κατα τη συνεδριαση του PES, ο οποίος τόνισε ότι λύσαμε λογαριασμούς του παρελθόντος. Συμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε πως η συμφωνία στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ και η συμφωνία του Eurogroup άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ανεφερε οτι οι αποτυχημένοι διαχειριστές του παρελθόντος, ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον, υπογραμμισε ο πρωθυπουργός. Μαλιστα, απο το Μαξίμου αναφερουν οτι η πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ δεν παρέλειψε να επισημάνει την έντονη διαφωνία του PES για τη στάση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, που δεν ήταν καν παρούσα στη συνεδρίαση.

Για το μεταναστευτικό, σύμφωνα με πληροφοριες από κυβερνητικές πηγες, ο κ. Τσίπρας είπε πως η Ευρώπη πρέπει να κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει: συλλογικές ή μονομερείς λύσεις; Εμείς ζητάμε τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής και την αναβάθμιση της δραστηριότητας της Frontex, καθώς, επίσης, και ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης των χωρών προέλευσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Επίσης, κατα τη διάρκεια της Συνόδου, σύμφωνα με το Μαξίμου. όλοι οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχή και καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια, όπως και για την συμφωνία των Πρεσπών που χαρακτήρισαν ιστορικό επίτευγμα που κάνει περήφανες όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.