Ειδησεογραφικό site

Μακρόν σε Πούτιν: Το ουκρανικό είναι η αιτία των κυρώσεων από την ΕΕ

42

Ο ειδικός απεσταλμένος της γαλλικής κυβέρνησης , αρμόδιος για τις σχέσεις Γαλλίας-Ρωσίας Ζαν-Πιερ Σεβενεμάν μετέφερε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μήνυμα για την Ουκρανία εκ μέρους του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Μεταφέρω μήνυμα από τον πρόεδρο μας στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το οποίο αφορά την Ουκρανία» δήλωσε ο Σεβενεμάν κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Κονσταντίν Κόσατσεφ, προσθέτοντας ότι «αυτό επηρεάζει τις σχέσεις μας. Σε τελική ανάλυση αυτή είναι η αιτία των κυρώσεων».

Η Μόσχα προσβλέπει στο να γίνει το Παρίσι μια από τις ατμομηχανές των αλλαγών που θα συμβάλουν ώστε να αλλάξει η σημερινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Κονσταντίν Κόσατσεφ, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο της γαλλικής κυβέρνησης για ζητήματα σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία Ζαν-Πιέρ Σεβενεμάν.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία,ο Κόσατσεφ είπε ότι η πολιτική των κυρώσεων αποτελεί εμπόδιο για την φυσιολογική ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Γαλλίας, ενώ απευθυνόμενος προς τον ειδικό απεσταλμένο της γαλλικής κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά: «Στην Ρωσία ήδη μάθαμε να ζούμε σε συνθήκες κυρώσεων και σε μια σειρά περιπτώσεων η Ρωσία ωφελείται μάλιστα από τις κατάσταση αυτή από την άποψη του ότι αναπτύσσει την εθνική της οικονομία. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και δεν ζητάμε από κανέναν να άρει τις κυρώσεις. Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε ότι η διατήρηση των κυρώσεων σημαίνει σε κάθε περίπτωση ότι χάνονται ευκαιρίες».

Ο Κόσατσεφ επισήμανε επίσης ότι κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων ετών από την Ρωσία δεν έφυγε ούτε μια γαλλική εταιρεία και αυτό είναι κάτι που η Ρωσία το εκτιμά. Τέλος εξέφρασε την ευχή «ο γαλλικός επιχειρηματικός κόσμος, όπως και ο επιχειρηματικός κόσμος των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος χάνει πραγματικά εξαιτίας της πολιτικής των κυρώσεων, θα ασκήσει τελικά την επιρροή του στις αντίστοιχες πολιτικές δομές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.