Ειδησεογραφικό site

Μακάρια πρόβλεψη Τζανάκη: Έως 70 νεκροί την ημέρα και 750 στις ΜΕΘ

44

Στο τέλος της εβδομάδας περιμένει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας. Δεν απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο οι νεκροί να φτάσουν τους 70 την ημέρα και οι διασωληνωμένοι να ξεπεράσουν τους 750!

Τα μαθηματικά μοντέλα που «τρέχει» ο Νίκος Τζανάκης δείχνουν ότι περίπου στις 25 και 26 Μαρτίου θα έχουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός, τόνισε ο καθηγητής μιλώντας το πρωί της Τρίτης (23.03.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κατά τον καθηγητή, η κορύφωση θα έχει διάρκεια λόγω της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων και της μη τήρησης των περιορισμών του lockdown και τα περιστατικά θα φτάσουν μετά τις 15 Απριλίου σε διαχειρίσιμο αριθμό, 1.200 με 1.000 και κάποιες ημέρες λιγότερα από 1.000 περιστατικά.

Ο κ. Τζανάκης χαρακτήρισε προεξοφλημένο γεγονός την αύξηση των θανάτων για ένα χρονικό διάστημα και δεν έκρυψε ότι περιμένει από 40 έως και 70 νεκρούς κάποιες ημέρες, ενώ οι νοσηλευόμενοι σε κλίνες ΜΕΘ μπορεί να ξεπεράσουν τους 750.

«Δεν το λέω για να φοβίσω αλλά για να πάρουμε τα μέτρα μας, για να δώσω αισιοδοξία ότι φτάνουμε στην κορυφή, θα αρχίσει η αποκλιμάκωση», τόνισε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ πρέπει να προετοιμαστεί γιατί αυτή είναι η κατάσταση που θα κληθεί να διαχειριστεί «αντέξει δεν αντέξει».

Πρόσθεσε ότι το μείγμα των μέτρων πρέπει να αρχίσει να αλλάζει και πως η λέξη «χαλάρωση» δεν είναι σωστή, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι «ανοίγματα με εγρήγορση»

Τα σχόλια είναι κλειστά.