Ειδησεογραφικό site

Σε πύρινο κλοιό η Χαλκιδική – Οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων από το λιμάνι στη Σάρτη

119

Οι αρχές συντόνισαν την οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων του λιμανιού στη Σάρτη – Ετοιμότητα για την εκκένωση του οικισμού – Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης με επίγεια και εναέρια μέσα

Σε οργανωμένη απομάκρυνση των λίγων κατοίκων που βρίσκονταν στην ακτή Αχλάδα, στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης, λόγω της φωτιάς που συνεχίζει να καίει πευκόφυτες εκτάσεις στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η επιχείριση απομάκρυνσης των λιγοστών κατοίκων κρίθηκε ως αναγκαία, καθώς η φωτιά έφτασε γύρω από τα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι « αν παραστεί ανάγκη είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκκένωση της Σάρτης, δεν πρόκειται να αφήσουμε να κινδυνεύσει κανείς».

Πάντως, το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, τόσο λόγω των ισχυρών ανέμων όσο και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Σάρτη με τη Βουρβουρού, στο ανατολικό τμήμα της Σιθωνίας.

xalkidiki2
xalkidiki1
xalkidiki5
xalkidiki4
xalkidiki3

Με κάθε μέσο προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Στην περιοχή επιχειρούν 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα, 73 άτομα πεζοπόρο, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα , 4 αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα βοηθητικό ελικόπτερο συντονισμού.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα (στις 05:40) σε πευκοδάσος στη Σιθωνία Χαλκιδικής, ενώ το μεσημέρι, το πύρινο μέτωπο εκτεινόταν σε τρία χιλιόμετρα.

Τα σχολεία εκκενώθηκαν από νωρίς το πρωί

Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί από νωρίς το πρωί, ενώ όλοι οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί ότι εάν χρειαστεί εκκένωση, θα πρέπει να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία του χωριού και να απομακρυνθούν με πλοιάρια δια θαλάσσης.

« Όλα επαφίενται στους ανέμους, περιμένουμε να πέσουν για να διευκολυνθεί η κατάσβεση» ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μιχάλης Σπανός, σημειώνοντας ότι 20 κάτοικοι του οικισμού Κάμπος απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μέτρο ελήφθη λόγω των πυκνών καπνών που είχαν σκεπάσει την περιοχή.

fwtia3
fwtia2
fwtia1
fire3
fire2
fire1

Τα σχόλια είναι κλειστά.