Ειδησεογραφικό site

Μαγικές εικόνες: 10.000 φωτιές «αγκάλιασαν» τον Πύργο του Λονδίνου προς τιμήν των θυμάτων του Α’ Παγκοσμίου

2.996

Ενόψει της επετείου 100 ετών από την υπογραφή της συνθήκης που έβαλε τέλος στην αιματηρή παγκόσμια σύρραξη

Με το κεφάλι κατεβασμένο ως ένδειξη σεβασμού, εκατοντάδες Beefeaters, οι χαρακτηριστικά ντυμένοι φρουροί των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ, στέκονται σε απόσταση ο ένας από τον άλλον, διασκορπισμένοι μέσα σε μια «θάλασσα» από μικρές εστίες φωτιάς, που φωταγωγούν την τάφρο του Πύργου του Λονδίνου.

Οι μαγευτικές φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζουν την παραπάνω σκηνή, προέρχονται από την χθεσινή τελετή μνήμης που έλαβε χώρα στον Πύργο του Λονδίνου για τους σχεδόν ένα εκατομμύριο νεκρούς της Βρετανίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ITV News

@itvnews

Around 10,000 flames have filled the empty moat encircling the Tower of London to mark the centenary of the end of the First World War https://bit.ly/2qujuAG 

Sky News

@SkyNews

Thousands of flaming torches light up the Tower of London in tribute to fallen soldiers of the First World War

Read more on this story here: http://po.st/Y23DxP 

Η συγκεκριμένη τελετή θα πραγματοποιείται κάθε βράδυ αυτής της εβδομάδας, μέχρι την 11 Νοεμβρίου, οπότε και θα συμπληρωθούν 100 έτη από την Συνθήκη Ανακωχής της Κομπιέν, η οποία έβαλε τέλος στην αιματηρή παγκόσμια συρραξη.

beefeaters-3

Η συνθήκη της 11ης Νοεμβρίου του 1918, που υπεγράφη έξω από το βαγόνι-στρατηγείο του Στρατάρχη Φος, ήταν στην ουσία «άνευ όρων» συνθηκολόγηση της Γερμανίας και αποτέλεσε τη βάση των συνθηκών ειρήνης, που συντάχθηκαν από την Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης, η οποία συνήλθε στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 1919.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια, στη θλιβερή επέτειο 100 ετών από το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η τάφρος του Πύργου του Λονδίνου είχε πλημμυρίσει με 888.246 κεραμικές παπαρούνες, μία για κάθε Βρετανό και Βρετανή που πέθαναν υπηρετώντας τον Βασιλιά και την πατρίδα τους.

beefeaters-1
beefeaters-2

Τα σχόλια είναι κλειστά.