Ειδησεογραφικό site

«Μάχη» στη Βουλή – Κουτσούκος: Τέλος οι τραμπουκισμοί σας – Τριανταφυλλίδης: Άντε στο Καστελόριζο

24

Οξύτατη επίθεση στην φοροεισπρακτική  πολιτική της κυβέρνησης και στο οικονομικό success story που επιχειρεί να επιβάλει το Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει η αντιπολίτευση στην Βουλή κατά την συζήτηση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.

Είναι δε ενδεικτικό το επεισόδιο που προκλήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο κ.

Γιάννης Κουτσούκος (ΔΗΣΥ) εξήγησε ότι το υπερπλεόνασμα ήρθε ως αποτέλεσμα της ακραίας υπερφορολόγησης.

«Αντε πάτε στο Καστελόριζο» σχολίασε από τα έδρανα της επιτροπής Οικονομικών ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) για να προκαλέσει το ξέσπασμα του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Άκουσα τον εισηγητή σας χωρίς καμία διακοπή. Η περίοδος που τραμπουκίζατε έχει τελειώσει. Τραμπούκοι, ε τραμπούκοι που κολλάγατε αφίσες έξω από τα σπίτια μας με σύνθημα «Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ»» αντέδρασε ο κ. Κουτσούκος για να συνεχίσει «μας βρίζατε χυδαία. Μας λέγατε πουλημένους γερμανοτσολιάδες. Ποιοι; Εσείς που ήρθατε να ψηφίσετε τρίτο μνημόνιο, να ξεπουλήσετε τα πάντα και να βάλετε φόρους παντού».

Ν. Δένδιας: Η κυβέρνηση καταληστεύει τους πολίτες για να εμφανίζει πλεόνασμα

Νωρίτερα, ο κ. Νίκος Δένδιας υποστήριξε πως «το προσχέδιο αποτυπώνει την αστοχία της κυβέρνησης ως προς τους μακροοικονομικούς στόχους που η ίδια προβλέπει. Έρχεται υπερφορολόγηση των πολιτών με τα μικρότερα εισοδήματα. Νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο. Περικοπές σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια. Μείωση επιδομάτων θέρμανσης. Έρχονται άλλα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα. Μέτρα που θα συρρικνωνόσουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα. Το κράτος επί των ημερών σας συνέχισε να σπαταλά όλο και περισσότερο».

«Καταληστεύθηκαν οι πολίτες» συνέχισε ο κ. Δένδιας για να προσθέσει «Πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επαίρεται γι’ αυτό. Πήρε το υστέρημα κάθε πολίτη και το έβαλε στη δική της τσέπη. Και να μας λέει και πως θα μοιράσει το πλεόνασμα. Το αποτέλεσμα ήταν ύφεση στην οικονομία. Περισσότεροι φόροι για να εξυπηρετηθεί ένα πλεόνασμα».

Δ. Βέττας: Τα μέτρα του 2018 δεν είναι νέα… τα ψηφίσαμε το 2016

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Βέττας υποστήριξε ότι τα capital controls επεβλήθησαν λόγω της… Νέας Δημοκρατίας. «Η Νέα Δημοκρατία άφησε ταμειακό έλλειμμα. Αποτέλεσμα εκείνων των συνθηκών ήταν να οδηγηθούμε στον περιορισμό κεφαλαίων. Σκληρό μέτρο αλλά διασφάλισε την εκροή καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα».

Επίσης, υποστήριξε ότι η αύξηση της φορολογίας και οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα για το 2018 δεν αποτελούν νέα μέτρα καθώς όπως είπε «τα έχουμε ψηφίσει από το 2016 και το 2017».

Γ. Κουτσούκος: Το υπερπλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της ακραίας υπεροφορλόγησης

Ο κ. Γιάννης Κουτσούκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επισημαίνοντας πως η «ύφεση στην οποία επέστρεψε η οικονομία 2015 και 2016 έγινε λόγω των τυχοδιωκτισμών σας και οι επιπτώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης στέρησε από τη χώρα περίπου 19,1 δισεκατομμύρια ευρώ».

«Το υπερπλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της ακραίας υπεροφορλόγησης και της περικοπής δαπανών. Έτσι βγαίνει το πλεόνασμα εξήγησε ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ για να συνεχίσει «έχετε 18 δις ευρώ πλεονάσματα με 7 δις ευρώ υπέρβαση. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την ακραία πολιτική λιτότητας και υπερφορολόγησης της κυβέρνησής σας. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 κινείται στην ίδια φοροεισπρακτική λογική που κινήθηκαν και οι δύο προηγούμενοι προϋπολογισμοί».

Τα σχόλια είναι κλειστά.