Ειδησεογραφικό site

«Μάχη» για μία θέση στα Πρότυπα Γυμνάσια: 859 παιδιά για 78 θέσεις στα Ανάβρυτα!

901

Ανάλογη εικόνα και από Βαρβάκειο, Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, Ιωνίδειο Σχολή – Μαθητές κάνουν φροντιστήρια από την Ε΄Δημοτικού για να μπουν στα πρότυπα!

Οσοι έχουν παιδί στην ΣΤ’ Δημοτικού, γνωρίζουν καλά ότι αυτές τις μέρες κορυφώνεται η αγωνία γονιών και μαθητών καθώς είναι σε εξέλιξη ή πλησιάζουν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην Α΄ Γυμνασίου στα πρότυπα γυμνάσια ή και σε ιδιωτικά σχολεία με υποτροφία.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες οικογένειες στρέφονται προς τη λύση των πρότυπων σχολείων, θεωρώντας ότι αυτά προσφέρουν εκπαίδευση υψηλότερου επιπέδου, σε σχέση με τα δημόσια γυμνάσια της γειτονιάς.

Οι αριθμοί των υποψηφίων για φέτος μιλούν από μόνοι τους.

Για το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων 859 υποψήφιοι θα δώσουν εξετάσεις για μόλις 78 θέσεις! Οσον αφορά το Λύκειο Αναβρύτων υποψήφιοι είναι 298 μαθητές και τελικά θα περάσουν 104. Οι 78 είναι οι μαθητές της Γ΄ταξης του Γυμνασίου Αναβρύτων που συνεχίζουν τη φοίτηση κανονικά και οι υπόλοιποι εισάγονται με εξετάσεις: δηλαδή 220 παιδιά διαγωνίζονται για 26 θέσεις.

Ιδια εικόνα και στο επίσης πολύ δημοφιλές Βαρβάκειο Γυμνάσιο, όπου 781 υποψήφιοι θα δώσουν «μάχη» για 96 θέσεις.

Στην Ευαγγελική Σχολή της Νέας Σμύρνης 680 υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για 78 θέσεις.

Στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής οι υποψήφιοι είναι 670 και οι θέσεις 108.

Η αγωνία των γονιών να περάσει το παιδί τους σε κάποια από τα παραπάνω σχολεία οδηγεί πολλούς να στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια ή να τους κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας εξετάσεων, ήδη από την Ε΄ Δημοτικού!

Ανάλογος πανικός επικρατεί αυτές τις ημέρες και στα ιδιωτικά σχολεία όπου διεξάγονται εξετάσεις για υποτροφίες. Μάλιστα πολύ συχνό είναι το φαινόμενο οι μαθητές της Στ΄Δημοτικού να πηγαίνουν από εξέταση σε εξέταση, και από ιδιωτικό σε πρότυπο σχολείο, περιμένοντας τα αποτελέσματα που θα τους εξασφαλίσουν μία θέση σε ένα σχολείο της αρεσκείας τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.