Ειδησεογραφικό site

Mητσοτάκης: Να γίνει άμεσα επιστράτευση-Η ΔΕΗ δεν ανήκει στους συνδικαλιστές

44

«Δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα» υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν ανήκει η ΔΕΗ στους συνδικαλιστές» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε «αν υπάρξουν παρατεταμένες διακοπές, η κυβέρνηση πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιδράσει». «Σας υπενθυμίζω ότι και πέρυσι υπήρχε επιστράτευση των καθηγητών για να αποφευχθεί μία απεργία και μία ανωμαλία εν μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων» ανέφερε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σημείωσε ότι «οι εποχές που οι συνδικαλιστές καθόριζαν την τύχη της ΔΕΗ, τελείωσαν» και υποστήριξε ότι «η σιωπηλή πλειοψηφία του κόσμου δεν ανέχεται πρακτικές όπως αυτές των συνδικαλιστών της ΔΕΗ».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση επεσήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με όλες τις ιδιωτικοποιήσεις» και διερωτήθηκε «πώς θα έρθουν τότε επενδύσεις στην Ελλάδα;»

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντιδρούν στην αξιολόγηση» και σημείωσε ότι «η αξιολόγηση είναι εργαλείο διοίκησης». «Υλοποιώ πολιτικές που είναι συμφωνημένες σε κυβερνητικό επίπεδο» ξεκαθάρισε ο υπουργός και τόνισε ότι «η μάχη που πρέπει να δώσουμε με την τρόικα είναι για τη μείωση της φορολογίας».

Αναφορικά με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ήταν απαράδεκτο που τριάντα άτομα κρατούσαν κλειστό το Πολυτεχνείο».

«Είτε δεν γινόντουσαν αξιολογήσεις, είτε έπαιρναν όλοι άριστα»

«Τεράστιο ψέμα» χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης την υπόθεση ότι η αξιολόγηση στο Δημόσιο με ποσόστωση θα οδηγήσει σε απολύσεις.

O Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους συνδικαλιστές αλλά και τους Δήμους ότι δεν ήθελαν ποτέ την αξιολόγηση στο Δημόσιο και τόνισε: «Ηρθε όμως η ώρα να “ταρακουνηθεί” αυτό το σύστημα».

«Είτε δεν γινόντουσαν αξιολογήσεις, είτε έπαιρναν όλοι άριστα. Αυτό ήταν τον προηγούμενο σύστημα “αξιολόγησης” δημοσίων υπαλλήλων, που επικρατούσε στο Δημόσιο, όλα τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είδατε ποτέ να αντιδρά η ΑΔΕΔΥ, οι Δήμοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε αυτό; Οχι… Και αυτό γιατί δεν ήθελαν ποτέ την αξιολόγηση. Ηρθε όμως η ώρα να “ταρακουνηθεί” αυτό το σύστημα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στη συνέντευξή του στο Μega και στη συνέχεια υπερασπίστηκε την αξιολόγηση με τις ποσοστώσεις.

«Η αξιολόγηση είναι εργαλείο διοίκησης, ούτε εργαλείο αύξησης των μισθών και πολύ περισσότερο μείωσης των μισθών, που σκοπό έχει τη βελτίωση του Δημοσίου και όχι τις “διαθεσιμότητες”. Το επαναλαμβάνω ακόμη μία φορά και είναι προσωπική δέσμευσή μου: Δεν πρόκειται με την ποσόστωση να υπάρξουν απολύσεις. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα».

«Οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι αρνούνται να εφαρμόσουν την αξιολόγηση. Επίσης, Δήμαρχοι παρανομούν, όταν μία πρωτόδικη απόφαση, που δικαιώνει δημοτικό υπάλληλο ορισμένου χρόνου, δεν οδηγείται σε Ανώτερα Δικαστήρια – με την άσκηση έφεσης ή αναίρεσης στον Αρειο Πάγο – με αποτέλεσμα μεγάλοι ζημιωμένοι να είναι το κράτος και εκείνοι που έχουν πετύχει πριν χρόνια σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά τη θέση τους παίρνουν συμβασιούχοι υπάλληλοι, που δικαιώνονται, πρωτόδικα» κατήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.