Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος για Novartis: Εγκληματική ομάδα δρούσε με πρακτικές σικελικής μαφίας

84

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος ένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενέπλεξε στην υπόθεση Novartis έκανε λόγο για εγκληματική ομάδα που συστάθηκε με δομή, λειτουργία και διακριτούς ρόλους με πρακτικές σικελικής μαφίας.
Η έκταση της παρανομίας δεν αποκαλύπτεται μέσα από ανώνυμες μαρτυρίες ψευδομαρτύρων που έχουν την προστασία της κουκούλας. Αποκαλύπτεται από μαρτυρίες ανθρώπων που κατέθεσαν με το όνομα και το επώνυμο τους ενώπιοι ενωπίοις των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας
«Εγκληματική ομάδα δρούσαν σαν σικελική μαφία»
Είχε συσταθεί μία εγκληματική ομάδα με δομή, λειτουργία, μεθόδους και διακριτούς ρόλους που παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές σικελικής μαφίας. Έχουμε τον Δον, έχουμε τους Caporegime, και έχουμε και διάφορα εκτελεστικά όργανα που εκτελούν συμβόλαια θανάτου, πολιτικού, οικονομικού, προσωπικού. Αυτά ήταν τα μέλη της συμμορίας.

Και η χρήση του όρου «συμμορία» είναι απολύτως ορθή και επιβεβλημένη γιατί σήμερα προτείνεται να ερευνηθεί, εκτός όλων των άλλων, και η διάπραξη του εγκλήματος της σύστασης συμμορίας και γνώριζα πάρα πολύ καλά τι έλεγα από τούτο εδώ το βήμα, στις 27 Φεβρουαρίου 2018, όταν έκανα λόγο ανοικτά και καθαρά για «πρακτικές συμμοριτών, αρχισυμμορίτη, κλπ».

Όπως είπε ο κύριος Λοβέρδος ο στόχος αυτής της συμμορίας ήταν να εξολοθρευτούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτός ήταν ο στόχος της συμμορίας»
«Ο στόχος της συμμορίας ήταν και είναι πασιφανής. Να εξολοθρεύσει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει ο κ.Τσίπρας να νέμεται ανενόχλητος την εξουσία, αφού είχε διαψευσθεί σε οτιδήποτε άλλο είχε υποσχεθεί στον λαό και όπως με έκπληξη διαπιστώνεται, όλα αυτά με το αζημίωτο. Όσα αναφέρουν ότι άκουσαν τα μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολία.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης είχε συγκροτήσει μία εγκληματική οργάνωση και δι’ αυτής

είχε επιτύχει τη χειραγώγηση εισαγγελικών λειτουργών, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις με ανύπαρκτες ενδείξεις ενοχής σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και
αποσκοπούσε στην άντληση, (για τρίτους;, για τον εαυτό του; Ας διερευνηθεί), παράνομων οικονομικών ωφελημάτων από εκβιαζόμενους επιχειρηματίες.

Πρόκειται για μία κατά κυριολεξία βδελυρή υπόθεση, που με εξαίρεση το βρώμικο 89, δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά όχι απλώς της μεταπολιτευτικής αλλά και της μεταπολεμικής κυβερνητικής ιστορίας. Και όλα αυτά συνέβαιναν μέσα στο θερμοκήπιο των ανθέων του κακού της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

Λοβέρδος: «Πίστευα ότι η συμμορία θα συντριβεί»
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή πίστευε πως η αλήθεια θα κερδίσει και η συμμορία θα συντριβεί

«Προσωπικά γνώριζα από την πρώτη στιγμή ότι η αλήθεια θα υπερισχύσει και δεν γεννήθηκε μέσα μου ποτέ η παραμικρή αμφιβολία για τη συντριβή της συμμορίας. Επειδή όμως εκείνος που συγχωρεί το έγκλημα γίνεται συνένοχος, υπογραμμίζω ότι δεν έχει δικαίωμα, ούτε ηθικό, ούτε πολιτικό, η ελληνική Βουλή να γίνει συνένοχη στο έγκλημα της σκευωρίας της Novartis και στα υπόλοιπα εγκλήματα ενός αδίστακτου παραδικαστικού κυκλώματος, που εκδηλώθηκε με απίστευτο και απροκάλυπτο κυνισμό στην υπόθεση Μιωνή»

Τα σχόλια είναι κλειστά.