Ειδησεογραφικό site

“Los Barberos”: Το βίντεο του BBC για το κούρεμα του χρέους

32

Την ώρα που οικονομικοί συντάκτες και αρθρογράφοι κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι θα συμβεί σε περίπτωση κουρέματος του ελληνικού χρέους το BBC το περιγράφει μέσα σε λίγα λεπτά μέσα από ένα απολαυστικό βίντεο.

Ο Μάρκ Λόουεν του BBC μέσα σε λίγα λεπτά και μέσα από ένα απολαυστικό βίντεο εξηγεί τι ακριβώς είναι το ελληνικό κούρεμα, πόσο είναι το χρέος της Ελλάδας, ποιος αντιδράει περισσότερο σε μια πιθανότητα και τι πρόκειται να συμβεί.

Το βίντεο του BBC γυρίζεται σε ένα ελληνικό μπαρμπέρικο (το Los Barberos στην Αχαρνών) και ο Μαρκ Λόουεν δεν μίλησε μόνο με τη γλώσσα των αριθμών, αλλά πήρε το ψαλίδι, τον αφρό και σχεδίασε το χρέος της χώρας μας στον καθρέφτη.

“Κόβεις από εδώ, κόβεις από εκεί και πάλι μένεις ακούρευτος.”

Όπως ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση της Ελλάδας, με τον Λόουεν να σημειώνει πως η Μέρκελ είναι εκείνη που αντιδράει περισσότερο σε ένα πιθανό ελληνικό κούρεμα.

Αφού ο Λόουεν εξήγησε ακόμη περισσότερα, έκατσε με τη σειρά του στην καρέκλα του μπαρμπέρη και πρότεινε στους τρεις ιδιοκτήτες του μαγαζιού, τον Κώστα, τον Γιώργο και τον Νίκο να του πάρουν και του ίδιου λίγο τα μαλλιά.

Κάτι που, τελικά, είναι πιο εύκολο από αυτό που ζητάει η χώρα μας από τους ξένους

Τα σχόλια είναι κλειστά.