Ειδησεογραφικό site

Λιβύη: Ένοπλη ομάδα απήγαγε μηχανικούς τουρκικής κατασκευαστικής

94

Οι ένοπλοι πήγαν οδικώς από το αεροδρόμιο Ουμπάρι στις εγκαταστάσεις της Enka – Τρεις Τούρκοι και ένας Νοτιοαφρικανός οι όμηροι
Τέσσερις μηχανικοί που εργάζονται για την τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Enka απήχθησαν στη νοτιοδυτική Λιβύη, όπως έγινε γνωστό από ένα στέλεχος της κρατικής λιβυκής εταιρείας ηλεκτροδότησης.

 

Οι άνδρες, τρεις Τούρκοι και ένας Νοτιοαφρικανός, απήχθησαν από μια ομάδα ενόπλων ενώ πήγαιναν οδικώς από το αεροδρόμιο της πόλης Ουμπάρι στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βοηθούσαν να κατασκευαστεί.
Η κατασκευάστρια εταιρεία ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων μηχανικών. Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο ποια οργάνωση ευθύνεται για την απαγωγή τους.

Η δημόσια εταιρεία της Λιβύης εξέφρασε τη λύπη της για το συμβάν, τονίζοντας ότι το «στρατηγικό σχέδιο» βρισκόταν «στο τελευταίο στάδιο» της κατασκευής του.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 οι ξένοι εργαζόμενοι και οι διπλωματικές αντιπροσωπείες στη Λιβύη μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο επιθέσεων και απαγωγών από παραστρατιωτικούς ή από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Τον περασμένο Ιούνιο, ένοπλοι απήγαγαν επτά μέλη της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Παρά την απώλεια του προπυργίου του, της Σύρτης, τον Δεκέμβριο του 2016, το ΙΚ παραμένει ενεργό στη Λιβύη και έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις έκτοτε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.