Ειδησεογραφικό site

LIVE: Tο πρώτο debate για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς

38

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων επαρχιακών ΜΜΕ απαντούν οι εννέα υποψήφιοι πρόεδροι – Σε μία εβδομάδα το debate με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας

Η συζήτηση θα εξελιχθεί σε έξι κύκλους. Δύο με κοινά ερωτήματα προς όλους, τρεις θεματικούς για τη νέα παράταξη, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα και έναν όπου ο κάθε υποψήφιος θα επιλέξει να θέσει ερώτημα σε κάποιον αντίπαλό του.

Τους υποψήφιους αρχηγούς υποδέχτηκαν στο στούντιο της ΕΡΤ-2 στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης.

Το πρώτο ερώτημα έθεσε η συντονίστρια Δώρα Αναγνωστοπούλου: Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμια με ποιο μεγάλο κόμμα θα συνεργαστείτε και ποια είναι η θέση σας για την απλή αναλογική;

Ανδρουλάκης: Θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα επιδιώξουμε προγραμματική συμφωνία – Η απλή αναλογική δεν βοηθάει – Να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες.

Καμίνης: Πάμε να χτυπήσουμε τη δεύτερη θέση – Οι συνεργασίες γίνονται σε προγραμματική βάση – Πιστεύω ότι το γερμανικό εκλογικό σύστημα είναι το ιδανικό για τη χώρα.

Μανιάτης: Αρνούμαι να αποδεχθώ τη λογική του συμπληρώματος –  Το ερώτημα είναι αν συμφωνούν με τις προτάσεις μας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Για τον εκλογικό νόμο: μικρό μπόνους και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.

Τζιώτης: Δεν έχουμε καμία σχέση με τη δεξιά – Η ταυτότητά μας είναι κεντροαριστερά.

Γάτσιος:

Στο στούντιο της ΕΡΤ-2 έσπευσε και ο Νίκος Αλιβιζάτος, ως πρόεδρος της επιτροπής που διοργανώνει τις εκλογές.

Οι πρώτοι που έλαβαν θέσεις ήταν οι εκπρόσωποι των περιφερειακών ΜΜΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.