Ειδησεογραφικό site

O Ερντογάν αποκαλύπτει στο κοινοβούλιο τη «γυμνή αλήθεια» για τον φόνο Κασόγκι

3.034

Η ομιλία του Ερντογάν άρχισε με καθυστέρηση μισής ώρας

Αρχισε στο τουρκικό κοινοβούλιο η ομιλία του προέδρου της Τουρκίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP κατά την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να κάνει αποκαλύψεις για τις συνθήκες της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα αποκαλύψει τη «γυμνή αλήθεια» σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση στην ομιλία του.

Η αρχηγός της CIA Τζίνα Χάσπελ εστάλη από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για «να παρευρεθεί στις έρευνες των τουρκικών αρχών» για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τζίνα Χάσπελ έφθασε στην Αγκυρα την χθεσινή νύκτα , λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου της Τουρκίας.

Η ομιλία του Ερντογάν άρχισε με καθυστέρηση μισής ώρας.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα σιωπήσει για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο της.

Δέκα πέντε Σαουδάραβες ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας και την χρησιμοποίηση του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

Παρακολουθήστε παρακάτω live την ομιλία

Τα σχόλια είναι κλειστά.