Ειδησεογραφικό site

Λίστα: Οι οικονομικότεροι Ευρωπαϊκοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα

132

Θέλεις να επισκεφτείς μία ευρωπαϊκή πόλη τα Χριστούγεννα, άλλα όσα σου φαίνονται ήδη πολύ ακριβά;

Κι όμως μπορεί οι τιμές για ένα Σαββατοκύριακο στην στολισμένες πλατείες της Πράγας ή στους παραμυθένιους κήπους της Κοπεγχάγης να σου φαίνονται υπερβολικές, αλλά το site Post Office Travel Money έκανε την δική του έρευνα και βρήκε τον πιο φθηνό προορισμό για τα Χριστούγεννα.

Η πρωτεύουσα, λοιπόν, η οποία ενδείκνυται για ένα Σαββατοκύριακο στην καρδιά των Χριστουγέννων από οικονομικής άποψης είναι η Ρίγα, η πρωτεύουσα της Λετονίας.

Παρ΄όλο που δεν είναι ο πιο hot προορισμός που υπάρχει, η Ρίγα τα Χριστούγεννα είναι
μαγευτική με τα σπίτια να στολίζουν τις σκεπές του και δεκάδες Χριστουγεννιάτικα δέντρα να κατακλύζουν τις πλατείες.

Ακόμη ο παγωμένος ποταμός Νταουγκάβα, όπως και η ιδιαίτερα ξεχωριστή αρχιτεκτονική τέχνης Αρτ Νουβό του κέντρου, είναι από τους λόγους που μαγεύεται ο επισκέπτης στην Ρίγα.
Σχετικά με την έρευνα του Post Office, το συμπέρασμα βγήκε μετά από έρευνα σε 10 ευρωπαϊκές πόλεις, όπου και λήφθηκαν υπόψιν οι τιμές στο φαγητό, την διαμονή, το ποτό και τα ψώνια.

Συγκεκριμένα, το συνολικό κόστος εκεί υπολογίζεται στα 420 ευρώ, ενώ παρ΄ όλο που η Πράγα έχει καλύτερες τιμές στην στέγαση και την διατροφή, το γεγονός ότι είναι περιζήτητη τα Χριστούγεννα έχει ως αποτέλεσμα να έχει ακριβά αεροπορικά εισιτήρια:

  • Αναλυτικά το ενδεικτικό budget (φαγητό, αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, ψώνια, ποτό) που θα πρέπει να δώσει κάποιος στις παρακάτω 10 ευρωπαϊκές πόλεις:

Ρίγα, Λετονία 425 ευρώ

Λιλ, Γαλλία 449 ευρώ

Ταλίν, Εσθονία 475 ευρώ

Πράγα, Τσεχία 569 ευρώ

Βουδαπέστη, Ουγγαρία 579 ευρώ

Κοπεγχάγη, Δανία 584 ευρώ

Βερολίνο, Γερμανία 589 ευρώ

Βιέννη, Αυστρία 608 ευρώ

Στοκχόλμη, Σουηδία 720 ευρώ

H Ρίγα τα Χριστούγεννα

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.