Ειδησεογραφικό site

Λιανεμπόριο: Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα -Με click away ή click in shop με sms στο 13032

68

Νέα πραγματικότητα για τους πολίτες και το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 5 Απριλίου καθώς όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά από ομόφωνη εισήγηση των ειδικών, ανοίγουν τα καταστήματα μόνο με ραντεβού και click away ή click in shop.

Όπως επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τετάρτης, επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων, με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες.

Τα καταστήματα που ανοίγουν σε λίγα 24ωρα είναι:

τα συνοικιακά καταστήματα
τα μεγάλα καταστήματα – αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο
οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων
τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα
Ποια καταστήματα του λιανεμπορίου δεν ανοίγουν τη Δευτέρα
Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν να ανοίξουν οριζόντια όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Οπως επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το «λουκέτο» λόγω της πανδημίας θα παραμείνει:

στα shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος),
τα outlets,
τα εμπορικά κέντρα και
τα εκπτωτικά χωριά.
Παράλληλα ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ κάνουμε την αποστολή SMS 2 στο 13033 και συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Δεν θα επιτρέπεται να πάμε, για παράδειγμα, από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα, αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο, επισήμανε ο κ. Σταμπουλίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΤ
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/lianemporio-poia-katastimata-anoigoyn-ti-deytera

Τα σχόλια είναι κλειστά.