Ειδησεογραφικό site

Λεβέντης: Όταν πέσει η κυβέρνησή σας θα πάτε και εσείς κατηγορούμενοι

41

Την άποψη ότι «πρέπει κανείς να μπαίνει στα νοσοκομεία με απλή ταυτότητα, αλλά μοιραία πρέπει να εισάγουμε και την ιδιωτική ασφάλεια, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μειωθεί η κρατική δαπάνη για την υγεία με ίσης ποιότητας υπηρεσίες στην Υγεία» διετύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπερηφανεύεται πως έχει κάνει κοινωνικό έργο στον χώρο της Υγείας, χωρίς να συνυπολογίζει ότι «έχουν κοπεί συντάξεις, έχουν μπει σκληρότερα κριτήρια για επιδόματα που έχουν κατεβάσει τον αριθμό των δικαιούχων και έχουν γίνει και πολλά άλλα, τα οποία πρέπει να συνυπολογίζονται. Γιατί αν βλέπεις ένα μόνο καλό που έχεις κάνει και όχι τα άλλα, στρουθοκαμηλίζεις».

Επίσης, έκανε μνεία στον Γιώργο Γεννηματά, λέγοντας ότι όταν τον επισκέφτηκε τυχαία στο υπουργείο Εργασίας, ο αείμνηστος υπουργός τού είπε: «Ίδρυσα πρωτοβάθμιες μονάδες και δεν είχα υπολογίσει την απροθυμία ή την αδυναμία των ιατρών και μείνανε τα κτίρια». Ο κ. Λεβέντης προέτρεψε τον κ. Τσίπρα «να προσέξει μην είναι ο δεύτερος που όταν τον επισκεφτεί, όταν δεν θα είναι πρωθυπουργός, του πει ότι ίδρυσε πρωτοβάθμιες μονάδες και μείνανε μόνο οι δαπάνες που γίνονται με λεφτά Ελλάδας. «Όταν ιδρύσεις μονάδες πρέπει να έχεις πρώτα αναβαθμίσει και μεταρρυθμίσει το σύστημα» υποστήριξε και σημείωσε ότι η χώρα μας σε σχέση με το ΑΕΠ έχει τεράστιες δαπάνες στην κρατική υγεία. Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μείωσε τα φάρμακα. «Είστε η κυβέρνηση που βγάλατε λίστα μη παρεχομένων φαρμάκων. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάνει μεταρρυθμίσεις υπέρ των φτωχών. Μία τέτοια κυβέρνηση μπορεί να κόβει συντάξεις;» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην Εξεταστική για την Υγεία, τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Να περιμένετε ότι όταν πέσει η κυβέρνησή σας θα πάτε και εσείς κατηγορούμενοι, αυτά είναι δανεικά. Εκτός αν έχετε φιλοδοξία να κυβερνήσετε πολλά χρόνια «τύπου Φράνκο»».

Τέλος, άσκησε δριμεία κριτική για τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που φέρνει μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση, υπογραμίζοντας ότι «τα προβλήματα του κόσμου τα λύνουμε με σχέδιο, όχι με τροπολογίες. Μοιάζετε με παλαιού τύπου πολιτικούς» και εκτίμησε ότι μία άλλη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές, θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων και αυτό το νομοσχέδιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.