Ειδησεογραφικό site

Λεβέντης: Μετακόμισε τελικά στο γραγείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή

Óõíåäñßáóç ôçò ÊïéíïâïõëåõôéêÞò ÏìÜäáò ôçò ¸íùóçò Êåíôñþùí ôçí Ôñßôç 19 Éïõëßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
49
Στο γραφείο που χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη Βουλή, ως πρώην πρωθυπουργός, μετακόμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Η μετακόμιση είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό αλλά μόλις τώρα ολοκληρώθηκε. Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες αφαιρέθηκε από την είσοδο του γραφείου και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού.
Πρόκειται για το γραφείο 49 στο ισόγειο της Βουλής, το οποίο ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε επισκεφθεί ξανά τον Φεβρουάριο του 2015 όταν μετέβη στο Κοινοβούλιο για να παρακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης αρχικά «γκρίνιαξε» λίγο, καθώς το συγκεκριμένο γραφείο είναι ελαφρώς μικρότερο από το προηγούμενο που είχε μέχρι πρότινος ακριβώς δίπλα. Ωστόσο, φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς το νέο γραφείο είναι πιο φωτεινό. Το ιστορικό γραφείο που χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και σχεδόν όλα τα έπιπλα μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο της Βουλής, καθώς έχουν πλέον ιστορική αξία. Στο γραφείο όμως παρέμεινε ένας καναπές και κάποιες παλιές ξύλινες καρέκλες που βρίσκονταν εκεί από παλιά. «Οι ξύλινες καρέκλες μάλιστα χρειάζονται επιδιόρθωση», σχολιάζει συνεργάτης του κ. Λεβέντη. Κατά την… μετακόμιση τα στελέχη της Ένωσης Κεντρώων μετέφεραν και τους πίνακες με τη μορφή του «Γέροντα της Δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου αλλά και του Βασίλη Λεβέντη που κοσμούσαν τους τοίχους του γραφείου που είχε πριν το κόμμα.

Συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη σχολιάζουν επίσης πως οι δηλώσεις του περί παραίτησης, με αφορμή τον νόμο για την αλλαγή φύλου στα 15 έτη, μπορεί πράγματι να προκάλεσαν και αρνητικές εντυπώσεις σε μια μερίδα της κοινής γνώμης, ωστόσο «ήταν ο μοναδικός τρόπος για να αναδείξει το ζήτημα και την αντίθεση του στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς και την οργισμένη αντίδραση ορισμένων Ιεραρχών της Εκκλησίας, τους οποίους εξέφρασε».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.