Ειδησεογραφικό site

Le Figaro: «Τρία μαγευτικά ελληνικά νησιά»

125

Ύδρα, Πόρος και Σπέτσες: Τρία μαγευτικά ελληνικά νησιά” είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γαλλικής εφημερίδας που κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα στα τρία αυτά νησιά.

“Αν και η αρχιτεκτονική τους μοιάζει, εντούτοις το καθένα έχει διαφορετική και δική του ατμόσφαιρα. Τα λιμάνια τους είναι από τα πιο όμορφα στην Ελλάδα”

Ξεκινώντας από τον Πόρο, λέει πως “…αποπνέει ένα άρωμα από την παλιά Ελλάδα: παραδοσιακές ταβέρνες, παλιά μπαρ που βρίσκονται στο λιμάνι, λίγο κιτς καταστήματα με είδη δώρων και τα σπίτια με κόκκινα κεραμίδια που πέφτουν κάτω από το λόφο. Δεν χρειάζεται να μείνετε μακριά για να κάνετε βόλτα γύρω. Μόλις μία ώρα για να περπατήσετε κατά μήκος του λιμανιού, να σκαρφαλώσετε σε ένα ακρωτήρι και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα και το μαγευτικό κανάλι…”

Poros_rotator2

 

Poros_Evlahos

Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στην Ύδρα. “Άγονη, απόκρημνη, βραχώδης. Καίκια και σκάφη αναψυχής χορεύουν πάνω στο νερό, καφετέριες παρατεταγμένες πάνω στην πλατφόρμα, η ζωή της Ύδρας εστιάζεται στο λιμάνι. Κινείστε μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια, απαγορεύονται τα αυτοκίνητα..”

hydra

 

hydra1

Σπέτσες, “…ένα κομψό και παιχνιδιάρικο νησί, δημοφιλής για την υψηλή αθηναϊκή κοινωνία, αφού ένας οραματιστής είχε μεταμορφώσει το πρόσωπο του τόπου στις αρχές του εικοστού αιώνα. Πρόκειται για το Σωτήριο Ανάργυρο. Το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο δίνει το στίγμα του νησιού..”

spets

 

Spetses (1)

 

Spetses photos

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.