Ειδησεογραφικό site

Λακωνία: Φριχτός θάνατος για δύο εργάτες στο αποχετευτικό δίκτυο

39

Σε ανείπωτη τραγωδία κατέληξε η προσπάθεια ενός συνεργείου ιδιωτικού εργολάβου για τον καθαρισμό του αντλιοστασίου του βιολογικού καθαρισμού στην Σκάλα Λακωνίας. Δυο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους μέσα στα λύματα και δυο ακόμη μεταφέρθηκαν διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο!

Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν ένας 51χρονος Βούλγαρος εργάτης που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού στο αποχετευτικό δίκτυο στην πλατεία Πηγών άρχισε να καλεί σε βοήθεια νιώθοντας ότι έχανε τις αισθήσεις του εξ αιτίας των αναθυμιάσεων και έπεσε μέσα στα λύματα.

Ένας 37χρονος Έλληνας, που έσπευσε να τον βοηθήσει, έχασε και αυτός τις αισθήσεις του. Οι υπόλοιποι εργάτες προσπάθησαν να τους ανασύρουν, αλλά άλλοι δυο -ένας 66χρονος και ένας 22χρονος- αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αμέσως στον χώρο των εργασιών έφθασαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα που ανέσυραν τους τέσσερις εργαζόμενους από το φρεάτιο του αντλιοστασίου.

Όλοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Σπάρτης. Όμως, για τον 51χρονο και τον 37χρονο ήταν αργά και θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου τους. Ο 66χρονος και ο 22χρονος νοσηλεύονται με τον πρώτο να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Προανάκριση για το τραγικό δυστύχημα διενεργεί η τοπική Αστυνομία, που παίρνει καταθέσεις και ερευνά τυχόν ευθύνες του εργολάβου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.