Ειδησεογραφικό site

Λαγκάρντ: Ενδιαφέρον να διεξάγονται οι Ολυμπιακοί μόνιμα στην Ελλάδα

26

Θετική στο ενδεχόμενο οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξάγονται μόνιμα στην Ελλάδα εμφανίστηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κυρία Λαγκάρντ κλήθηκε να σχολιάσει την ιδέα όταν αυτή της τέθηκε κατά τη διάρκεια του Aspen Ideas Festival την περασμενη Τρίτη.

Την πρόταση υπέβαλε η αντιπρόεδρος του Aspen Institute, που διοργάνωσε τη συζήτηση, με αφορμή το γεγονός ότι αφενός η οικονομία στην Ελλάδα είναι κατεστραμμένη και αφετέρου οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο αποδεικνύονται καταστροφή.

«Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα που ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Αν πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση που είναι αυτό που χρειάζεται απαραίτητα η οικονομία, θα ήταν περίφημο. Το πώς συνδέεις την ιδέα του μοναδικού προορισμού με την πολυεθνική, πολυπολιτισμική επίδραση που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί» απάντησε η Κρίστίν Λαγκάρντ θέτοντας το ερώτημα «πώς μπορείς να έχεις μια καλή ομάδα διοίκησης που θα είχε την επίβλεψη, θα διασφάλιζε τη διαφάνεια, υπάρχει καταλογισμός ευθυνών, δεν είναι μια αστεία δουλειά όπως συνέβη στο παρελθόν σε ορισμένες περιπτώσεις».

«Αλλά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα» κατέληξε η «σιδηρά κυρία» του Ταμείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.