Ειδησεογραφικό site

Κύκλωμα σωματεμπορίας με εμπλεκόμενους αστυνομικούς

121

Κύκλωμα αστυνομικών που συνεργάζονταν με ιδιόκτητη μπυραρίας, στην οποία εκπορνεύονταν γυναίκες από την Ουκρανία, ξήλωσε η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Αστυνομίας. Μάλιστα ο ένας από τους αστυνομικούς μόλις προσφάτως είχε επιλεγεί από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ως προσωπικός φρουρός και οδηγός του.

Οι τρεις αστυνομικοί υπηρετούσαν στον διαβατηριακό έλεγχο των αφίξεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας και διευκόλυναν τις γυναίκες που έφερνε ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας να εισέρχονται στη Κύπρο, αν και γνώριζαν ότι επρόκειτο να οδηγηθούν στη πορνεία.

Οι γυναίκες ήταν ενημερωμένες και κατά την άφιξη του πήγαιναν στον αστυνομικό που τους είχε υποδειχθεί, ώστε να περάσουν από τον έλεγχο χωρίς διατυπώσεις. Στη συνέχεια μεταφέρονταν στη Λευκωσία και εργαζόντουσαν στη μπυραρία παριστάνοντας τις πελάτισσες. Ο 36χρονος ιδιοκτήτης της μπυραρίας και η 33χρονη σύντροφος του από την Μολδαβία, ζητούσαν από τις κοπέλες να πίνουν ποτά με πελάτες και αν ο πελάτης πλήρωνε 100 ευρώ σε ποτά τότε μπορούσε να τις πάρει στο σπίτι του για τα περαιτέρω.

Οι κοπέλες αναγνωρίστηκαν ως θύματα εμπορίας προσώπων και επρόκειτο για νεαρές μητέρες 23 έως 29 ετών. Σε καταθέσεις τους παραδέχθηκαν ότι τουλάχιστον ένας εκ των αστυνομικών που τις πέρασε από τον διαβατηριακό έλεγχο επισκεπτόταν την μπυραρία και κατανάλωνε ποτά χωρίς να πληρώνει. Ανέφεραν ακόμα ότι όταν επρόκειτο να γίνει έλεγχος της αστυνομίας, ο ιδιοκτήτης ήταν ενημερωμένος και έτσι τις έκρυβε στο διαμέρισμα που διέμεναν και συγκοινωνούσε με το μπαρ.

Οι γυναίκες ήταν αναγκασμένες να πληρώνουν 35 ευρώ την εβδομάδα για τη διαμονή τους ενώ τα χρήματα που έπαιρναν ως προμήθεια για τη συντροφιά στους πελάτες, τα κρατούσε ο ιδιοκτήτης υποσχόμενος πως θα τους τα έδινε όταν αναχωρούσαν από τη Κύπρο. Επίσης δεν τους επιτρεπόταν να εξέρχονται από το διαμέρισμα χωρίς άδεια και να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο. Όποια δεν συμμορφωνόταν αντιμετώπιζε χρηματικές ποινές έως και 100 ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.