Ειδησεογραφικό site

Ξένοι διπλωμάτες: Σε ιστορική συντριβή βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

171

Ήττα με ιστορικό χαμηλό στο 23-24% και με τη μεγαλύτερη ψαλίδα της Μεταπολίτευσης – ακόμα και από τις 12,2 μονάδες της νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981.
Μετά τις μεγάλες γκάφες προβλέψεων, τις οποίες γνώρισαν οι περισσότερες από τις μεγάλες ξένες πρεσβείες στην Αθήνα (με πρώτες των ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Κίνας, Γερμανίας), δίδοντας εμπιστοσύνη στις προβλέψεις του Μαξίμου- Βεναρδάκη ότι η διαφορά στις Ευρωεκλογές θα έκλεινε, μόλις, στις 2-3 μονάδες διαφορά υπέρ της ΝΔ εκτέθηκαν σοβαρά.

Αναγκαστικά ανοίχθηκαν σε γνωστές δημοσκοπικές εταιρείες- με πρώτη την ΜRB- σε πολιτικούς παράγοντες και δημοσιογράφους για τις προβλέψεις τους για τις κάλπες στις 7 Ιουλίου. Κοινά σημεία ότι :
– Είναι δεδομένη η αυτοδυναμία της ΝΔ , ακόμα και με επτακομματική βουλή. Άνετη αυτοδυναμία η οποία μάλλον θα φτάσει και τις 165 έδρες. –
-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει δύσκολη την τελευταία εβδομάδα, δεδομένου ότι εδραιώνεται συνεχώς το κλίμα ήττας σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις κοινωνικές-επαγγελματικές κατηγορίες, κατά τρόπο πρωτοφανή. Κλίμα καταψήφισης και οι τάσεις φυγής είτε προς τη ΝΔ και προς λευκό-άκυρο είτε αδράνειας, παθητικότητας και φυγής προς τις παραλίες των άλλοτε ψηφοφόρων του.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται προς την εκλογική συντριβή, κατά τρόπο μοναδικό σε όλη την Μεταπολίτευση. Δηλαδή με ποσοστό ήττας την ερχόμενη Κυριακή, μεγαλύτερο από τις δύο «ιστορικές ήττες της Δεξιάς» σε όλη την Μεταπολίτευση. Νίκες δηλαδή της ΝΔ πάνω από το 12.2 % με το οποίο κέρδισε ο Α.Παπανδρέου τον Γ. Ράλλη το 1981 και πολύ πάνω από το 10% που κέρδισε το 2009 ο Γ.Παπανδρέου τον Κώστα Καραμανλή.

-Οι τελευταίες προβλέψεις είναι πως δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρατηθεί σε τελικό ποσοστό 24-25% (λίγο πάνω από τις Ευρωεκλογές) και ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιτύχει άνετη νίκη με διαφορά 12,3 και πλέον μονάδων.

-Είναι αβέβαιη η είσοδος κάποιων μικρών κομμάτων στη Βουλή, όχι όλων που συμπιέζονται όχι από τον δικομματισμό αλλά από το κλίμα ανόδου της ΝΔ και αδυναμίας να παίξουν κάποιο θετικό ρόλο στη Βουλή

Τα σχόλια είναι κλειστά.